Vágólapra másolva!
Sok sérültet és egy hatalmas mentális sebet hagyott maga mögött a svédektől szombaton elszenvedett vereség, s egyértelműen utóbbiból nehezebb talpra állni - vélekedett a szerdai, portugálok elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman.

"A vasárnapi csapatértekezleten lezártuk azt a meccset, és most már kizárólag a portugálokra koncentrálunk. Ez egy teljesen más találkozó lesz, mivel riválisunk más futballt játszik, technikailag a legjobbat Európában. Szinte érthetetlen, hogy ilyen kerettel miként állhatnak ennyire hátul a csoportban, de ez is mutatja, csapatként nem funkcionálnak tökéletesen" - mondta a hétfő délutáni nyilvános edzést követő sajtótájékoztatón a holland szakvezető.

A portugálokkal kapcsolatban hozzátette még, hogy 4-5 góllal nyerhettek volna a dánok ellen, de ennyi világklasszissal a soraikban nem tudja elképzelni, miként nem tudnak betalálni.

Az esetleges vb-részvétellel kapcsolatban megjegyezte, hogy hét mérkőzés után még mindig második helyen áll a válogatott, s ezt még úgy is kevesen gondolták volna, hogy a magyarok a sorozat elején a könnyebbnek számító ellenfelekkel találkoztak.

"Fülöp biztosan nem védhet szerdán, míg Szélesiről, Rudolfról és Juhászról csak a meccs napján dönt az orvosi és szakmai stáb. Szélesi miatt kellett behívni Bodnárt, aki szerencsére sokkal jobb lelki állapotban van, mint nyolc nappal ezelőtt, amikor maga kérte, hogy mellőzzük a játékát" - adott "látleletet" Koeman, hozzátéve, hogy Gera Zoltán sárga lapjai miatt nem játszhat szerdán.

Koeman újságírói kérdésre elmesélte, mi történt a csapatértekezleten: megnézték a találkozó kulcsmomentumait, köztük a második svéd találatot. Erről elmondta, hogy profi futballista ilyen hibát nem követhet el, de tanulni kell az esetből, mert ez még egyszer nem fordulhat elő.

"Sokkal könnyebb lett volna feldolgozni, ha kijátszanak minket, vagy egy távoli bomba akad be. Viszont így csalódás és méreg van bennem, s persze azért ezek az érzések még előjönnek belőlem" - mondta Koeman.

Koeman az utolsó öt percet elemezte

"Vasárnap este, a vacsora után kerül elő a szombati meccs tévés felvétele, és ezen az estén le is zártuk ezt. Erwin Koeman szövetségi kapitány arra kérte a labdarúgókat, ettől kezdve csak a szerdai, portugálok elleni mérkőzés járjon a fejükben" - nyilatkozta a Borsod Online-nak Aczél Zoltán, a válogatott másodedzője.

A szakember elárulta, a videózás során a találkozó utolsó 5 perce volt a fő téma. "Koeman hangsúlyozta, hogy egy profi csapat nem követhet el annyi hibát, amennyit mi, nem ronthat rá ösztönből az ellenfélre, a profiknak rá kell érezniük arra, hogy mennyi van egy meccsben, utalva ezzel arra, hogy a játék képe alapján a döntetlen is vállalható lett volna."


Bodnárral kapcsolatban Dárdai Pál csapatkapitány megjegyezte, csak a futballról és a csapatról beszélgetett vele, a halálos áldozatot követelő közlekedési balesetéről nem esett szó, mert mint mondta, ezt az esetet neki egyedül kell feldolgoznia, és talán jót is tesz neki, hogy a futball eltereli a gondolatait a szörnyűségről. A Hertha BSC középpályása megemlítette még, hogy portugálok ellen legalább döntetlent kell elérni, már csak a közönség miatt is, amely várhatóan ismét megtölti a jelen állapotában 42 ezres Puskás Ferenc-stadiont.

"Persze győzni megyünk ki a pályára, de a döntetlen is nagyszerű eredmény lenne, hiszen akkor is a portugálok a legjobbak ebben a csoportban, ha a táblázat nem is ezt mutatja" - vélekedett az ellenfélről Dárdai.

Babos Gábor kapus arról beszélt, kifejezetten örül, hogy szerdán lesz az újabb meccs, mert így szerencsés esetben hamarabb kiheverheti a szombati sokkot a válogatott. Hozzátette, pánikra semmi ok, hiszen az együttes még mindig saját kezében tartja a sorsát, elvégre második helyen áll a csoportban, de ha ez változna, akkor is addig kell küzdeni a vb-részvételért, amíg van rá remény.

A tréningen nem vett részt Dzsudzsák Balázs, mert fogorvosnál járt a nap folyamán, teljesen külön mozgott Juhász és Rudolf, továbbá annak a hét játékosnak, akik végigjátszották a szombati meccset, a bemelegítés után csak "cicázásból" állt az edzés. A többiek a gyors akciókat gyakorolták, de többnyire a védők nyerték a csatát, a támadóknak még helyzetet is alig sikerült kialakítani.

Érdekes volt, hogy a gyakorlás során két ékkel próbálkoztak, azaz Torghelle és Priskin is a védők vonalában állt bent. Az Augsburg támadójára valószínűleg ezúttal nagyobb szerep hárul, ugyanis Koeman szavai szerint "eredetileg is úgy tervezte, hogy Torghelle a második meccsen több lehetőséget kap". A kapitány korábban azt mondta a gólerős csatárról, hogy sérülése miatt még nincs olyan állapotban, hogy egymás után végigjátsszon kétszer 90 percet.