Vágólapra másolva!
Fellebbez az Arsenal az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi döntése ellen, amelynek értelmében Eduardo da Silva, a csapat horvát támadója nem játszhat a londoniak első két Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén.

"Teljességgel biztosak vagyunk abban, hogy rossz és nem megalapozott ítélet született" - olvasható az angol klub csütörtöki közleményében. "Nyilvánvalóan hibás és következetlen az UEFA döntése, ezért fellebbezni szándékozunk."

Az illetékes testület a televíziós felvételek alapján büntette meg a válogatott futballistát, mivel a Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtező múlt szerdai visszavágóján az Arsenal vezető gólja előtt a 16-oson belül feldobta magát, és ezzel "félrevezette a játékvezetőt". A megítélt büntetőt aztán értékesítette, ezzel vezetést szerezve csapatának, amely végül 3-1-re nyerte meg az összecsapást, és kettős győzelemmel bejutott a csoportkörbe.

Eduardónak a határozat értelmében ki kell hagynia a BL csoportküzdelmeinek első két fordulóját: szeptember 16-án a belga Standard Liege, szeptember 29-én pedig a görög Olimpiakosz ellen nem léphet pályára.

Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője szégyenteljesnek és elfogadhatatlannak minősítette a döntést.