Vágólapra másolva!
Lemondta hétfőre tervezett indonéziai mérkőzését a Manchester United, miután péntek reggel pokolgép robbant abban a jakartai luxushotelben is, ahol megszállt volna csapat - adta hírül a BBC.

Az Ázsiában túrázó angol futballcsapat nemrég érkezett meg Kuala Lumpurba, ahol szombaton a malajziai válogatottal játszik felkészülési mérkőzést. A Premier League bajnoka hétfőn meccselt volna az indonéz liga legjobbjaival, a találkozót azonban lefújta a klub a péntek reggeli merényletek miatt.

Fél 8-kor (közép-európai idő szerint hajnali fél 2-kor) néhány perc eltéréssel bomba robban két jakartai luxushotelben, legkevesebb kilenc ember meghalt, 48-an megsérültek. A robbanások a Marriott Hotelben és a Ritz-Carlton és történetek, a manchesteriek utóbbiban foglaltak szállást, a mérkőzésre 100 ezer jegyet adtak el.

"Dolgozunk az útitervünk megváltoztatásán" - olvasható a MU közleményében. "Rendkívül szomorúak vagyunk, amiért nem látgathatunk el Indonéziába, hogy megköszönjük a támogatást az ottani szurkolóinknak és a futballszövetségnek."

"Mindannyiunkat megrendítette a hír, csak akkor tudtuk meg, amikor leszálltunk a Malajziában" - nyilatkozta a MU skót menedzsere, Sir Alex Ferguson. "Nem volt más lehetőség, mint hogy lemondjuk a jakartai fellépést. Elsősorban a játékosok biztonságát kell szem előtt tartanunk, úgyhogy ez volt helyes döntés" - tette hozzá a szakember.

A MU az eredeti tervek szerint 24-én az FC Szöül, 26-án pedig a kínai Hangcsu Greentown otthonában játszik, egyelőre nem tudni, hogyan módosul az ázsia túra programja.