Vágólapra másolva!

Labdarúgót is megfertőzött a H1N1-vírus

A világszerte terjedő új típusú influenza egyik újabb fertőzöttje egy fülöp-szigeteki fiatal labdarúgó: a 14 éves fiúnál Szingapúrban azonosították a H1N1 megjelölésű vírust.

A futballista az Ázsiai Ifjúsági Játékokra érkezett a városállamba, ahol a betegség észlelését követően - csapattársaival egyetemben - karanténba helyezték, s az elkülönítés után megkezdték gyógyítását. A fülöp-szigeteki válogatott mérkőzéseit értelemszerűen elhalasztották.

A korosztályos együttes 18 játékossal és két edzővel jött Manilából Szingapúrba a játékokra, s az érintett a pénteki edzésen lett rosszul, felszökött a láza, de állapota a vasárnapi orvosi jelentés szerint már stabil.

A szervezők közölték, hogy a szigorú biztonsági intézkedések fenntartása mellett az eset dacára folytatódnak a játékok, amelyeken 9 sportágban mintegy 1400 fiatal versenyez. Az esemény a jövő évi, első ízben Szingapúrban megrendezendő ifjúsági olimpia főpróbájának számít.

A városállamban eddig 126 újvírusos esetet rögzítettek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szombati adatai szerint 76 országban 44 287 fertőzöttet tartottak nyilván és 180-an haltak meg.