Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
 

Egyre inkább úgy tűnik, hogy elfogyott a Liverpool FC kezdeti lendülete a Premier League-ben.

A Vörösöknek át kellett engedniük az első helyet a Manchester Unitednek, és legutóbbi két bajnokijukon egyaránt csak döntetlent játszottak, mint ahogyan az FA-kupában sem bírtak hazai pályán az Evertonnal. Utóbbi találkozón a klub nyáron igazolt ír támadója, Robbie Keane még a kispadon sem kapott helyet, sőt, meg sem jelent az Anfielden - aminek köszönhetően ismét felerősödtek azon pletykák, hogy a csatár már januárban távozhat a liverpooliaktól.

Keane-ért közel 25 millió eurót fizettek nyáron, azonban eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Vörösöknél: mindössze öt találatot szerzett a bajnokságban, és az utóbbi hetekben a kezdő tizenegyből is kiszorult.

A legutóbbi hét bajnokiból mindössze háromszor lépett pályára, pedig eleinte Fernando Torres sem állt a csapat rendelkezésére - úgy tűnik, Rafa Beníteznél az ír támadó már nem számít alapembernek. A hírek szerint korábbi klubja, a Tottenham szívesen visszaigazolná őt, más kérdés, hogy a Spurs mestere, Harry Redknapp meglehetősen óvatosan fogalmazott ezügyben.

Annyi mindenesetre biztos, hogy a londoniak szeretnének még egy csatárt szerződtetni, elvégre a Sunderland támadójáért, Kenwyne Jonesért is bejelentkeztek. De nem a Spurs az egyetlen klub, amely érdeklődik Keane iránt: a Manchester Cityt szintén kapcsolatba hozták a támadóval, és a manchesteri azon kevés egyesület közé tartozik, amely ki is tudná fizetni a csatár vételárát.

Érdekesség ugyanakkor, hogy az egyik fogadóirodánál a legkevesebb pénzt az fizetné, ha Keane az Evertonba szerződne: a Liverpool városi riválisa aligha tudná megfizetni a csatárt, viszont egy kölcsönszerződés nem elképzelhetetlen az angol források szerint.

További átigazolási hírek:
A Cardiff City középpályását, Joey Ledleyt a Wigan Athletic szemelte ki. A TSG Hoffenheimet a Lens elefántcsontparti csatárával, Aruna Dindane-nel hozták kapcsolatba a német lapok.

A Borussia Dortmund veterán horvát középhátvédje, Robert Kovac hazatérhet a Dinamo Zagreb csapatához. Az 1. FC Köln szeretné leigazolni a Fulham FC dán középpályását, Leon Andreasent.

A Hamburger SV szakvezetése a Real Betis török középpályását, Mehmet Auréliót figyeli. Az Internazionale argentin csatárát, Hernán Crespo a Teleradiostereo értesülései szerint idény végéig a milánóiaknál marad.

A West Ham United középpályása, Hayden Mullins a Portsmouth-ba igazolt. A Bolton Wanderers szerződtette a Wolverhampton Wanderers középpályását, Mark Daviest.

A Bayern München argentin középpályása, José Ernesto Sosa kölcsönbe a Palermóhoz kerülhet. A spanyol média szerint a Real Madrid az FC Porto argentin támadója, Lisandro López iránt érdeklődik.

www.infosport-focivilag.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről