Vágólapra másolva!
Az Internazionale José Mourinho irányításával is magabiztosan vezeti az olasz bajnokságot, de a csapat játékát meglehetősen sok kritika érte az ősszel. A portugál szakember eleinte a tőle megszokott 4-3-3-as taktikával próbálkozott Milánóban is, azonban ez a játékrendszer nem vált be, így aztán az év végén a mester visszatért a megszokott 4-4-2-höz.

Sokak szerint ahhoz, hogy a háromcsatáros rendszer megfelelően funkcionáljon, a csapatból hiányoznak az olyan nagy munkabírású középpályások, akik mind a védekezésben, mind a támadásban képesek kiemelkedő teljesítményre - az olyan focisták, mint a Chelsea-ben Frank Lampard vagy éppen Michael Ballack.

Mindezek alapján nem meglepő, hogy a hírek szerint Mourinho szeretné Milánóba csábítani a Napoli szlovák játékosát, Marek Hamsíkot, aki éppen ebbe a kategóriába tartozik: a középpályás kifejezetten gólerős, ugyanakkor a védőjátékára sem lehet panasz.

Az Inter már a nyáron is szerette volna leigazolni Hamsíkot, de a nápolyi egyesület akkor kijelentette, hogy nem hajlandó megválni egyik legjobb focistájától. Az olasz lapok értesülései szerint azonban a milánóiak nem adták fel, és a következő idényre mindenképpen meg akarják szerezni a szlovákot, éppen ezért nem akármilyen ajánlattal álltak elő.

Forrás: AFP

Hamsík (balra) jövőre csak az edzéseken harcolhat Stankovic ellen, ha összejön a tranzakció

A Tuttosport úgy tudja, hogy az Inter hajlandó lenne már januárban kölcsönadni brazil szélsőjét, Mancinit a Napolinak, a nyáron pedig közel 40 millió eurót fizetne a nápolyiaknak. Ha ez az ajánlat valós (amire azért az olasz újságokat ismerve nem érdemes mérget venni), akkor a Napoli aligha mond nemet...

A Middlesbrough nemet mondott a Portsmouth ajánlatára Gary O'Neilért. A Bolton Wanderers érdeklődik a West Ham United védője, Calum Davenport iránt.

Az Eintracht Frankfurt szerződést bontott mexikói játékosával, Aaron Galindóval. A VfL Bochum védője, Danny Fuchs kölcsönbe a Kaiserslauternhez került.

A Borussia Mönchengladbach dán középpályása, Sebastian Svärd a Hansa Rostockba igazolt. A Juventus közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Grémio védőjét, Felipe Mattionit.

A Chelsea-t a Benfica argentin balszélsőjével, Ángel di Maríával hozták kapcsolatba. A Villarreal visszautasította az Everton ajánlatát amerikai csatáráért, Jozy Altidore-ért.

A Celtic lengyel kapusát, Arthur Borucot a Getafe vinné. A Manchester City állítólag 30 millió eurót ajánlott a Laziónak Mauro Záratéért. A Werder Bremen elefántcsontparti csatárát, Boubacar Sanogót a Newcasle United és az Olympique Marseille is kiszemelte.

A West Ham United középpályása, Lee Bowyer kölcsönbe a Birmingham Citybe került, a Kalapácsosok szélsője, Matthew Etherington pedig a Stoke Citybe igazolt.

www.infosport-focivilag.hu