Vágólapra másolva!
Olaszországban továbbra is az egyik fő beszédtémának számít, hogy az AC Milan védőt szeretne igazolni januárban. A közelmúltban az egyesületet összeboronálták többek között az Arsenal francia focistájával, William Gallasszal, illetve a Liverpool dán bekkjével, Daniel Aggerrel is, a napokban pedig két újabb név merült fel a lehetséges erősítések között.

Egyikük a legújabb milánói trendnek megfelelően (a piros-feketék az utóbbi időben több focistát is szerződtettek Angliából, gondoljunk csak Mathieu Flaminire vagy Philippe Senderosra) a Premier League-ben szerepel: a West Ham United ausztrál játékosáról, Lucas Neillről van szó. A hátvéd szerződése a nyáron lejár a Kalapácsosoknál, és a klub rossz anyagi helyzete miatt a vezetőség nemrégiben jelezte: megfelelő ajánlat esetén bárkitől hajlandóak megválni. A londoni együttes sportigazgatója, az olasz Gianluca Nani ugyan cáfolta a pletykákat, de egyes források szerint Neill a napokban Dubaiban járt - ahol jelenleg a Milan edzőtáborozik...

A milánóiak másik kiszemeltje a Serie A-ban kergeti a labdát: a Palermo futballistájáról, Moris Carrozzieriől van szó. A 28 esztendős hátvéd ebben a szezonban a szicíliai gárda egyik legjobbja, és a Milan állítólag már régóta figyeli a teljesítményét. Ugyan a focista, és jelenlegi klubja is hangsúlyozta, hogy Carrozzieri az idény közben nem akar klubot váltani, de a milánóiak alighanem elő tudnának állni olyan ajánlattal, amely mindkét félnek megfelelő lenne.

További átigazolási hírek:

A Wigan Athletic közel áll ahhoz, hogy megszerezze a mexikói Necaxa kolumbiai csatárát, Hugo Rodallegát. A Newcastle United csatára, Shola Ameobi 2012-ig meghosszabbította szerződését.

A Borussia Dortmund középpályása, Marc Kruska távozni szeretne a klubtól. A Bochum középpályása, Thomas Zdebel a Bayer Leverkusenbe igazolt.

A Schalke felbontotta dán szélsőjének, Peter Lövenkrandsnak a szerződését. A Hoffenheim középpályása, Jochen Seitz a másodosztályú Alemannia Aachenbe igazolt.

Az Energie Cottbus megszerezte a cseh Mladá Boleslav védőjét, Jan Rajnochot. A Panathinaikosz görög válogatott középpályása, Alekszandrosz Tsziolisz a Werder Bremenbe tart.

Az Internazionale érdeklődik az Arsenal elefántcsontparti középpályása, Emmanuel Eboué iránt. A Sampdoria leigazolta a Palermo védőjét, Andrea Raggit.

A Juventust a Paris Saint-Germain fiatal védőjével, Mamadou Sakhóval hozták kapcsolatba. A Hull City a Wigan Athletic ír középpályásával, Kevin Kilbane-nel erősítene.