Vágólapra másolva!
"Összefogás napja" elnevezéssel négycsapatos kispályás labdarúgótornát rendeznek január 11-én a Papp László Budapest Sportarénában négy fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt futballista, Zavadszky Gábor, Bánka Kristóf, Fehér Miklós és Dárdai Balázs emlékére.

A jótékonysági rendezvényt a Zavadszky Gábor Alapítvány a Futball Árvákért és Bánka Kristóf Alapítvány közösen szervezi, s a körmérkőzéses, műfüves tornán a Ferencváros, a Újpest, a Győri ETO és az MTK Budapest csapatai vesznek részt - jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Hrutka János főszervező.

A torna csúcspontjának a záró találkozó, a Ferencváros-Újpest rangadó ígérkezik. Az összecsapást nagy várakozás előzi meg, hiszen a két csapat két éve nem találkozott egymással tétmérkőzésen. A szervezők azonban nemcsak a futballra, hanem a biztonságra is igyekeznek odafigyelni: Hrutka ígéretet tett arra, hogy az arénában megfelelően el fogják különíteni a csapatok drukkereit

"Azt szeretnénk, hogy ez a torna a megemlékezésről szóljon, nem pedig a szurkolótáborok rivalizációjáról" - tette hozzá a korábbi ferencvárosi védő.

Az esemény keretében egy Zava Team-Bánka Barátai gálamérkőzésre is sor kerül, amely a kilencvenes évek Ferencváros-Újpest rangadóinak hangulatát igyekszik felidézni, többek között olyan játékosokkal, mint Szélesi Zoltán és Lőw Zsolt, míg a másik oldalon Hajdu Attila és Lisztes Krisztián. Pályára lép még a Színészválogatott és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség két csapata is.

A jótékonysági eseményre 2900 forint a belépő, a bevételt fele-fele arányban a két alapítvány számlájára utalják, s az összegből hátrányos helyzetű, tehetséges újpesti fiatalokat támogatnak, illetve a ferencvárosi futballisták árváit szeretnék megsegíteni. A szervezők négy-ötezer nézőre számítanak.