Vágólapra másolva!
Az Everton a hét végi, Tottenham Hotspur elleni győzelmének köszönhetően a hetedik helyen áll a Premier League-ben, de a liverpooli egyesületnél ennek ellenére sem a legjobb a hangulat.

A Spurs elleni találkozón ugyanis az együttes nigériai csatára, Yakubu Aiyegbeni súlyos sérülést szenvedett, Achilles-ín-szakadása azt jelenti, hogy ebben a szezonban már nem léphet pályára. A csapatnak viszont így alig maradt egészséges támadója, hiszen a fiatal James Vaughan szintén hosszú időre kidőlt a sorból, és a Manchester Unitedtől szerződtetett Louis Saha sem teljesen egészséges.

De még ha a francia rendben is van, Victor Anichebével együtt így is csak két csatár áll David Moyes edző rendelkezésére, nem meglepő tehát, hogy a szakember januárban mindenképpen igazolni szeretne erre a posztra - mégpedig lehetőleg minél olcsóbban.

Ez viszont nem könnyű feladat, hiszen a szakvezető által kiszemelt labdarúgók többsége csak drágán megszerezhető. Az orosz CSZKA brazilját, Vágner Love-ot például a moszkvaiak aligha adják el 12 millió fontnál olcsóbban, és a Dinamo Kijevben szereplő, szintén brazil Kléber megszerzése sem lenne olcsó mulatság.

Így aztán a szakember egy váratlan megoldással állt elő: szeretné leigazolni a veterán svéd támadót, Henrik Larssont. A 37 esztendős futballista a nemrég véget ért svéd bajnokságban 14 gólt ért el a Helsingborgs színeiben, továbbra is tagja a svéd válogatottnak, és elmondása szerint esze ágában sincsen visszavonulni - azt azonban nem zárta ki, hogy megint külföldre szerződjön. A svéd pontvadászat csak jövő áprilisban kezdődik, és az Evertonnál úgy gondolkoznak, hogy addig kölcsönkaphatják a rutinos támadót, aki 2007-ben a Manchester Unitednél hasonló körülmények között töltött el egy fél évet.

További átigazolási hírek:
Az Arsenal védőjét, Armand Traorét, aki jelenleg kölcsönben a Portsmouthban szerepel, a Middlesbrough vinné. Az 1. FC Kölnt a veterán olasz középpályással, Stefano Fioréval hozták kapcsolatba. A Borussia Mönchengladbach kiszemeltje a belga Standard Liege amerikai középhátvédje, Oguchi Onyewu.

A Tottenham Hotspur érdeklődik a Hamburger SV horvát támadója, Ivica Olic iránt. A Hertha BSC a portugál Sporting brazil védőjét, Ronnyt figyeli. A Bologna a Lazio mellőzött középpályásával, Massimo Mutarellivel erősítene.