Vágólapra másolva!
 

Kevés olyan egyesület van, amely megengedheti magának, hogy egy nemzetközileg elismert, válogatott kapust csak harmadik számú hálóőrként tartson a keretben, de a Valenciánál éppen ez a helyzet.

A spanyol gárda még tavaly nyáron igazolta le Timo Hildebrandot, akinek a személye már akkor is problémát okozott, hiszen az egyesületnél Santiago Canizares szinte élő legendának számított, és Ronald Koeman edző inkább a német játékosnak szavazott bizalmat - alighanem ez is közrejátszott abban, hogy a holland mester nem volt valami népszerű Valenciában.

Koeman menesztését követően Hildebrand és Canizares felváltva védett, és a német kapus a nyáron joggal gondolhatta, hogy végre eljött az ő ideje, hiszen vetélytársa bejelentette visszavonulását. A klub azonban szerződtette a brazil Renant, és az új szakvezetőnél, Unai Emerynél ő számít az első számú kapusnak - Hildebrand pedig még a kispadon sem kap helyet.

Emery ugyanis elégedetlen Hildebrand hozzáállásával, és ezért a tribünre száműzte a kapust, aki érthetően meglehetősen nehezen viseli a mellőzést, és a saját honlapján ki is jelentette: már januárban szeretné elhagyni a klubot. Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen kontraktusa 2010-ig köti a Valenciához, és még ha a spanyol klub hajlandó is lenne elengedni őt (anno ingyen szerezték meg, vagyis üzletileg mindenképpen jól járnak), a focista évi kétmillió eurós fizetése jó néhány egyesületet visszariaszthat.

Ennek ellenére szinte nap mint nap másik német csapattal hozzák őt kapcsolatba a Borussia Dortmundtól kezdve a Bayern Münchenig, és minden esély megvan arra, hogy Hildebrand hamarosan ismét a Bundesligában véd majd.

Az RSC Anderlecht magyar középhátvédje, Juhász Roland iránt a Schalke 04 és a Fiorentina is érdeklődik. A Bayer Leverkusen görög csatárát, Teofanisz Gekaszt a Werder Bremennel hozták kapcsolatba.

A West Ham United walesi támadóját, Craig Bellamyt a Celtic szemelte ki. A Manchester City fiatal védőjét, Nedum Onouhát a West Bromwich Albion és a Stoke City is csábítja.

A Newcastle United az RCD Espanyol kameruni kapusát, Idriss Kamenit vinné. Olasz lapértesülés szerint a Manchester City labdarúgócsapatának egyesült arab emírségekbeli tulajdonosai 75 millió eurót kínálnak a Juventusnak a világbajnok kapusért, Gianluigi Buffonért.

www.infosport-focivilag.hu