Vágólapra másolva!
Az AS Roma a Lazio elleni derbi megnyerésével talán megindult felfelé a tabellán, és a Farkasok hívei számára külön örömet jelenthet, hogy az ősi rivális ellen Júlio Baptista szerezte a győztes találatot. A nyári igazolások eddig ugyanis nem nagyon váltak be a fővárosi egyesületnél, a brazil támadó középpályás azonban ezzel a találattal alighanem minden korábbi hibáját jóváírta.

Ugyanez nem mondható el a szintén a szezon előtt megvett francia támadóról, Jérémy Menezről, akiért a rómaiak több mint tízmillió eurót fizettek ki az AS Monacónak, de eddig hatalmas melléfogásnak tűnik: egyelőre játéklehetőséget is alig kap, a Lazio ellen pedig csereként beállva két ígéretes szituációt is elrontott.

A hírek szerint Luciano Spalletti máris szeretne megválni a focistától, akit januárban szívesen kölcsönadnának, lehetőleg egy másik olasz gárdának, hogy a játékos szokja a Serie A légkörét. A célállomás a Fiorentina lehet, ahonnan cserébe a rómaiak Giampaolo Pazzinit szeretnének megkapni.

A tehetséges támadó ebben a szezonban többnyire csak csereként lépett pályára a violáknál (eddig csak egy mérkőzést hagyott ki, de mindössze három alkalommal volt a kezdő tizenegy tagja), és maga is szívesen váltana. Ugyanakkor nem csak a Roma feni rá a fogát, hiszen a Napoli és a Palermo is szívesen látná soraiban a 24 esztendős futballistát.

További átigazolási hírek:
A Blackburn Rovers balhátvédjét, Stephen Warnockot a Newcastle United szeretné megszerezni. A Liverpool szerződést hosszabbítana spanyol jobbhátvédjével, Álvaro Arbeloával.

A Wigan Athletic védőjét, Ryan Taylort az Everton és a Bolton Wanderers is vinné. A Lokomotiv Moszkva ghánai focistája, Haminu Dramani a Stoke Cityben köthet ki.

A Lille fiatal csatára, Eden Hazard 2012-ig meghosszabbította szerződését. A Legia Warszawa brazil származású, lengyel válogatott középpályása, Roger Guerreiro iránt a Bayern München és a Borussia Dortmund is érdeklődik.

www.infosport-focivilag.hu