Vágólapra másolva!
A Liverpool FC nyári igazolásainak többsége eddig nem nagyon vált be: a 24 millió euróért megvett ír csatár, Robbie Keane ugyan lassan kezd formába lendülni, de eddig azért nem azt nyújtotta, amiért szerződtették, a Borussia Dortmundtól ingyen megszerzett svájci jobbhátvéd, Philipp Degen pedig még egyetlen bajnokin sem lépett pályára.

Az olasz balhátvédért, Andrea Dossenáért az Udinesének kifizetett kilencmillió euró is inkább kidobott pénznek tűnik, hiszen a bekk a szezon elején ugyan alapember volt a gárdában, ám teljesítménye igencsak elmaradt a várttól, és a sérüléséből felépült Fábio Aurélio máris kiszorította a kezdő tizenegyből. Az olasz focista nem nagyon tudta felvenni a Premier League ritmusát, ráadásul a hírek szerint nem érzi jól magát Angliában, és így könnyen lehet, hogy már januárban visszatér a Serie A-ba.

Ez már csak azért is elképzelhető, mert érdeklődőkben nincs hiány iránta. A nyáron a Liverpool mellett az AS Roma és a Juventus FC is szerette volna megszerezni, és a torinóiak mestere, Claudio Ranieri még mindig szívesen látná őt csapatában. A Zebráknál ugyanis a balhátvéd pozíciója szintén problémásnak számít: ezen a poszton általában Christian Molinaro futballozik, de az ő teljesítményével a szakember nem elégedett, és az előző években az Udinese színeiben remekül futballozó Dossenát megfelelőbb megoldásnak tartaná.

A transzfer létrejöttének valószínűségét csökkenti, hogy Dossena ebben a szezonban már nem játszhatna a Bajnokok Ligájában a Juventus színeiben, ráadásul a Liverpool aligha szeretne veszteségesen kikerülni az ügyletből, vagyis kilencmillió euró alatt nem szívesen adná el a focistát. Persze egy kölcsönszerződés azért még megvalósulhat.

További átigazolási hírek:
A Middlesbrough FC a Leeds United argentin csatárát, Luciano Becchiót figyeli. A Borussia Dortmund kapusát, Roman Weidenfellert az 1. FC Kölnnel hozták kapcsolatba. A Dortmund viszont a Newcastle United francia középpályása, Charles N'Zogbia iránt érdeklődik.

Az FC Internazionale brazil támadóját, Adrianót az Olympique Lyon vinné. A Paris Saint-Germain támadóját, Fabrice Pancrate-ot a Hull City és a Portsmouth FC is kiszemelte.

www.infosport-focivilag.hu