Vágólapra másolva!
A Portsmouth FC némileg váratlanul veszítette el edzőjét, Harry Redknappet, aki a Tottenham Hotspur ajánlatát fogadta el, és a Pompey elnöksége ezt követően a korábbi mester asszisztensét, Tony Adamset nevezte ki a kispadra. Az Arsenal FC egykori klasszis védőjének ez az első komolyabb szakvezetői munkája, és eddig nem érte sok sikerélmény, hiszen kettőből kettő mérkőzést veszített csapata.

Ráadásul a hírek szerint Redknapp januárban a klub jó néhány focistáját szeretné ázcsábítani a Tottenhamhez, így aztán érthető, hogy maga Adams is már azt figyeli, hogy kikkel erősíthetne a télen. Az első kiszemeltje máris megvan, és a Portsmouth állítólag nem akárkit szeretne a Fratton Parkba igazolni: az FC Internazionale a francia középpályását, Patrick Vieirát.

A milánóiak focistáját már a nyáron is kapcsolatba hozták a Portsmouth-szal, amikor úgy tűnt, hogy José Mourinho viszi magával Frank Lampardot is, és Vieirának nem marad hely az Internél. A transzfer azonban akkor nem valósult meg, és a francia középpályás mostanában rendszeresen játéklehetőséget kap Mourinhótól (amihez persze a rengeteg sérült is hozzájárul), a hét végén még gólt is szerzett.

Adams ennek ellenére úgy nyilatkozott, hogy januárban megpróbálja szerződtetni egykori csapattársát, akivel éveken keresztül játszott együtt az Arsenalban. Vieira számára nem csak Adams lenne ismerős a Portsmouthnál, hiszen a Pompey keretében három egykori klubtársa, Sol Campbell, Lauren és Nwanwko Kanu is szerepel.

A Bayern Münchent az AC Milan olasz védőjével, Daniele Bonerával hozták kapcsolatba. A Karlsruher SC a Borussia Dortmund argentin csatárával, Diego Klimowiczcal erősítene.

A Sheffield United fiatal védőjét, Kyle Naughtont az Aston Villa szemelte ki. A Manchester City védőjét, Nedum Onuohát a Blackburn Rovers vinné.

A Juventus FC egy évvel meghosszabbítaná veterán középpályása, Pavel Nedved szerződését. A Villarreal CF a holland AZ Alkmaar mexikói védőjét, Héctor Morenót szemelte ki.

www.infosport-focivilag.hu