Élő:
Vágólapra másolva!
Az Ajax Amsterdam mindig is nevezetes volt arról, hogy időről időre jó pénzért értékesíti a legjobb játékosait, és az elmúlt években ez a tendencia a szokottnál is jobban felgyorsult. Az elmúlt három évben olyan klasszisok távoztak az amszterdami gárdától, mint Rafael van der Vaart, Ryan Babel, Wesley Sneijder vagy éppen John Heitinga, azonban akadt egy focista, akit szinte minden nyáron kapcsolatba hoztak valamelyik sztárklubbal, ám mégis maradt az Ajaxnál.

Igaz, a csapat támadója, Klaas-Jan Huntelaar nem saját nevelésű, mint a fenti labdarúgók, hanem tekintélyes összegért vették meg 2006 januárjában az SC Heerenveentől, azonban a csatár olyan mértékben ontja a gólokat az Eeredivisiében, hogy csak idő kérdése, mikor csap le rá valamelyik sztárklub.

Huntelaar ugyanis 181 holland bajnokin eddig 134 gólt ért el, míg a válogatottban 18 találkozón 11 találatot szerzett, márpedig ezek kiemelkedő statisztikáknak számítanak. A nyáron szinte mindenki biztosra vette, hogy Huntelaar eligazol az amszterdamiaktól, és erre utalt az a tény is, hogy a focista nem tudott megegyezni klubjával a szerződéshosszabbításról.

A csatár jelenlegi kontraktusa 2010-ig érvényes, és az Ajax hajlandó lett volna magasabb fizetést biztosítani a számára, azonban a kivásárlási záradékot 25 millió euróban állapították meg, márpedig Huntelaar szerint ez túl magas. A pletykák szerint a Real Madrid és a Manchester United is érdeklődött iránta, de ezek végül nem konkretizálódtak, így a csatár maradt - azonban lehet, hogy ez már nem tart sokáig.

A Real Madrid ugyanis továbbra sem tett le róla, sőt, az AS Roma is szívesen látná soraiban, a legutóbbi hírek szerint pedig az Arsenal FC-t is érdekli a támadó. Maga Huntelaar elmondta, hogy legszívesebben a Premier League-ben folytatná pályafutását, és az Ágyúsoknál a holland kapcsolat erősnek számít, gondoljunk csak Dennis Bergkampra vagy Robin van Persie-re.

A Bayer Leverkusen a német másodosztály góllövőlistájának vezetőjét, a Greuther Fürthben futballozó Sami Allaguit figyeli. A Borussia Dortmund érdeklődik a Fiorentina fiatal portugál védője, Manuel da Costa iránt.

A Hertha BSC szerb támadóját, Marko Pantelicet az AS Romával hozták kapcsolatba. Az Atalanta három futballistája: Thomas Manfredini, Ferreira Pinto és Claudio Rivalta is meghosszabbította szerződését.

Az Everton FC védőjét, Joleon Lescottot a Sunderland AFC vinné. A Paris Saint-Germain tagadta, hogy bejelentkezett volna az Arsenal FC lengyel kapusáért, Lukasz Fabianskiért.

Az SM Caen csatára, Steve Savidan az Olympique Marseille-ben köthet ki.

www.infosport-focivilag.hu