Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás nem érzi jól magát Dortmundban - kürtölte világgá szeptember végén a magyar és a német sajtó. A dortmundi középpályás menedzsere, Marc Wilmots úgy nyilatkozott: védence vitában áll Jürgen Klopp edzővel, aki nem irányítóként, hanem védekező középpályásként szerepelteti a 26-szoros magyar válogatott játékost. Láss csodát, Hajnal a megjelent cikk után visszakerült kedvenc posztjára, és azóta is rugdossa a szebbnél szebb gólokat a 11 évvel ezelőtti BL-győztes csapatban. Szombaton a magyar labdarúgó-válogatott Albánia elleni vb-selejtezőjén, Gera Zoltán helyén is bebizonyíthatja, hogy jó formájában van.

- Igaz, amit az újságok írtak, tényleg megbánta, hogy a Dortmundhoz írt alá? - kérdeztük a 27 éves játékost, akit a Karlsruhétól a nyáron szerezte meg a BVB.
- Nagyon rosszul értékelte ezt a hírt, mert egyáltalán nem volt ekkora ügy belőle, hanem csak egyszerűen a menedzserem kifejtette a véleményét, és ez hozzátartozik a focivilághoz. Nem volt nekem semmilyen problémám sem az edzővel és egyik vezetővel sem, nem is voltam elégedetlen. Itthon ezt egy picit félreértették. Az eset után történt egy szerkezetváltozás a csapatban, aminek köszönhetően jól szerepelünk, nekem is jól megy a játék.

- A Wilmots-nyilatkozatnak volt köze ahhoz, hogy az utóbbi időben már a kedvenc posztján, a két csatár mögött kapott lehetőséget?
- Nem, mivel a cikk megjelenése előtt már tudtam, hogy ott fogok játszani, a menedzserem pedig azért van, hogy az én érdekeimet képviselje, aki szerintem komoly szakember, úgyhogy nyugodtan elmondhatja a véleményét.

- Ha a góljai előtt kérdezem, amikor még védekező középpályásként szerepelt, akkor is azt mondja, hogy nincs semmi gondja?
- Már négy meccse irányítóként játszom, ám ha előtte kérdez... Ez már a múlt, így nem foglalkozom vele.

- Milyen érzés 80 ezer őrjöngő drukker előtt futballozni, gólt lőni?
- Fantasztikus érzés ilyen közönség előtt játszani, és örülök, hogy egy ilyen klubnak lehetek a tagja. Szerintem sok más játékos lenne szívesen a helyemben. Nagyon nagy csapat a Dortmund, amely szép múlttal és - szerintem - szép jövővel rendelkezik. Most egy jó társaság van kialakulóban, de még hosszú folyamat előtt állunk, és remélem, hogy sikeresek leszünk. Egyelőre jó úton haladunk.

Hajnal-bomba a Stuttgart ellen:


- Az Udinese elleni UEFA-kupa-meccsen előbb duplázott, majd büntetőt hibázott, csapata kiesett. Miképp gondol vissza a múlt heti találkozóra?
- A kupamérkőzés után nem volt sok időm búslakodni, mert vasárnap ismét pályára léptünk (a Bundesligában a Hannoverrel ikszelt otthon a Dortmund - a szerk.), de azért egyszer-kétszer még megfordul a fejemben, hogy mi történt, és bizony felemás érzéseim vannak.

- Szombaton - Gera Zoltán sárga lapos eltiltása miatt - csapatkapitányként a válogatottban kell bizonyítania, mit vár a csoportelső albánok elleni vb-selejtezőtől?
- Nagyon jó játékerőt képviselnek és kellemetlen a stílusuk. Nehéz mérkőzés lesz, föl kell nagyon készülnünk. Maximális teljesítményre lesz szükségünk, hogy sikeresek legyünk, de mindenképpen a győzelem a cél. Szeretnénk a három pontot itthon tartani.

Fotó: MTI
Albánia ellen is vezéregyéniség lehet
(képek a Koeman-csapat edzéséről)

- Jövő szerdán Máltára utazik a csapat, s az optimista szurkolók a két rivális elleni négy vb-selejtezőtől 12 pontot várnak. Ön is?
- Egyelőre most a szombati albán meccs a legfontosabb, csak arra koncentrálunk, szóval nem 12 pontban gondolkozunk, hanem a legközelebb begyűjthető három pontot kívánjuk megszerezni.