Vágólapra másolva!
A Juventus FC számára lassan időszerű lesz a középpályás-sor megfiatalítása, hiszen az ebben a csapatrészben a keretben lévő futballisták közül többen is túl vannak a harmadik ikszen. Nem csoda, hogy az utóbbi időszakban egyre több középpályással hozták kapcsolatba a torinói együttest: nemrégiben a Bayern München futballistáját, Bastian Schweinsteigert emlegették mint leendő Juve-játékost, most pedig a Valencia CF jobbszélsőjét, Joaquínt hozták hírbe az olaszokkal.

A spanyol játékost pár éve még Európa egyik legnagyobb tehetségeként tartották számon, és a Valencia CF 2006 nyarán klubrekordot jelentő összeget, 25 millió eurót fizetett érte a Real Betisnek - azonban Joaquín a Turia-partján nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Az előző szezonban Ronald Koeman edzősége alatt még a keretből is kikerült, és bár mostanában kezdi visszanyerni korábbi formáját, piaci értéke jelentősen csökkent a korábbi időszakhoz képest. Márpedig ez kapóra jöhet a Juventus FC számára, amely már régóta figyeli a focistát, és amikor még Fabio Capello volt a Juve mestere, közel is állt ahhoz, hogy leigazolja a jobbszélsőt.

Akkor a transzfer nem valósult meg, most viszont akár már januárban megtörténhet, hiszen a torinóiak máris felvették a kapcsolatot a spanyol klubbal, amelynél Joaquínnak 2012-ig szól a szerződése. Maga a focista állítólag szívesen folytatná pályafutását a Juventusban, és a torinóiak 12 millió euróért megszerezhetik őt - ami lényegesen kevesebb, mint amit pár éve fizetniük kellett volna a játékosért.

A Liverpool FC állítólag érdeklődik a Wigan Athletic ecuadori szélsője, Antonio Valencia iránt.

A Girondins Bordeaux támadóját, Gabriel Obertant a Manchester United és a Chelsea FC is figyeli.

A VfL Wolfsburg balhátvédje, Marcel Schäfer felkeltette az Arsenal FC érdeklődését.

Az Olimpiakosz brazil csatárát, Diogót a Liverpool FC és a Chelsea FC is szemmel tartja.

www.infosport-focivilag.hu