Vágólapra másolva!
 

A Chelsea FC remekül kezdte a szezont, hiszen a londoni gárda hat forduló után vezeti a Premier League-et, és a Bajnokok Ligájában is jól áll, azonban a legutóbbi, CFR Cluj elleni idegenbeli döntetlen már jelezte: a támadó részlegben akadnak problémák.

Főleg, mivel a kolozsvári mérkőzésen megint kidőlt a sorból a csapat elefántcsontparti támadója, Didier Drogba, aki már az idény elején is több találkozóról hiányzott, így aztán Luiz Felipe Scolarinak nincsen túl sok alternatívája elöl: a középcsatár posztján egyedül Nicolas Anelka áll a rendelkezésére. Nem csoda, hogy az angol lapok szerint a Chelsea már januárban szeretne egy támadót igazolni, és a kiszemelt állítólag nem más, mint a Sevilla FC brazil focistája, Luís Fabiano.

A támadóval már a nyáron is kapcsolatba hozták a gárdát, amikor kiderült, hogy a klub megvált Claudio Pizarrótól és Andrij Sevcsenkótól is, Robinhóról pedig lecsúszott. A transzfer akkor nem valósult meg, de Scolari továbbra sem tett le arról, hogy megszerezze Luís Fabianót, akinek a szerződése ugyan még három évig érvényes Andalúziában, de a hírek szerint a benne szereplő kivásárlási záradék nem túl magas, 18 millió font.

A támadó szerződtetése mellett szól az is, hogy a Sevilla ebben a szezonban "csak" az UEFA-kupában szerepel, vagyis a brazil csatárt januárban be lehetne nevezni a BL-be, arról nem is beszélve, hogy a Stamford Bridge-en jelenleg jelentős portugál nyelvű kolónia található: öt portugál és három brazil focista is van a Chelsea-nál, a beilleszkedés tehát nem lenne nehéz a csatár számára.

A Liverpool FC szélsőjét, Jermaine Pennantet a Stoke City is vinné. A Bayern München a védekező középpályás posztjára a Bayer Leverkusen focistáját, Simon Rolfest venné meg.

Az Olympique Marseille szenegáli csatára, Mamadou Niang iránt több angol egyesület is érdeklődik. Az AS Roma veterán védője, Christian Panucci hamarosan meghosszabbíthatja szerződését.

A svéd Helsingborgs IF támadóját, Henrik Larssont a PSV Eindhoven szeretné leigazolni. A Juventus FC hátvédje, Nicola Legrottaglie 2011-ig meghosszabbította szerződését.

www.infosport-focivilag.hu