Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetekben a német labdarúgásban az egyik fő beszédtéma Kevin Kuranyi viselkedése volt, az FC Schalke 04 csatára ugyanis azok után, hogy az oroszok elleni vb-selejtezőn még a kispadra sem ülhetett le, a szünetben hazament a stadionból, és tulajdonképpen lemondta a válogatottban való szereplést. A focista magatartását természetesen mindenki elítélte, azonban voltak olyan hangok, amelyen jelezték: azért valahol érthető a támadó csalódottsága, hiszen hiába játszik remekül hétről hétre klubjában, és szerzi a gólokat mind a hazai, mind a nemzetközi porondon, nem kap lehetőséget a nemzeti tizenegyben.

Kuranyi azóta gólokkal válaszolt a kritikusainak, ám a hírek szerint a Schalke háza táján egyre inkább fontolgatják, hogy megfelelő ajánlat esetén megválnának a problémás támadótól, akinek magatartásával már Gelsenkirchenben is akadtak gondok.

A focista szerződése 2010-ig szól, ám a pletykák alapján könnyen lehet, hogy ezt nem fogja kitölteni, és az idény végeztével távozik a Királykékektől. Az utóbbi napokban a játékost kapcsolatba hozták az AS Romával is, amely már régóta egy vérbeli középcsatárt szeretne igazolni, ám ennél nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kuranyi visszatér nevelőegyesületéhez, a VfB Stuttgarthoz.

A sváboknál biztosak benne, hogy első számú csatárukat, Mario Gomezt nem fogják tudni megtartani a nyáron, és máris azt vizsgálják, hogy kivel lehetne pótolni őt - ebből a szempontból pedig Kuranyi ideális jelöltnek tűnik. A német bulvárlapok úgy tudják, hogy a stuttgartiak sportigazgatója, Horst Heldt már fel is vette a kapcsolatot Kuranyi menedzserével, Roger Wittmannal.

A VfB Stuttgart középpályása, Thomas Hitzlsperger iránt a Lazio érdeklődik. A Hamburger SV horvát támadóját, Ivica Olicot az FC Schalke 04 vinné.

A Torino a bolgár Szlavia Szófia középpályásával, Blagoj Georgievvel erősítene. A Juventus FC portugál középpályása, Tiago az FC Portóban köthet ki.

A Portsmouth FC csatára, David Nugent a Bolton Wanderersben folytathatja pályafutását.

www.infosport-focivilag.hu