Vágólapra másolva!
Az Arsenal FC-t a nyáron ismét jó néhány kulcsjátékosa hagyta el, főleg a középpálya gyengült meg. Az FC Barcelonának eladott Alekszandr Hleb helyére Arsene Wenger leigazolta az Olympique Marseille focistáját, Samir Nasrit, ám középpályás sor védekező részlegébe - ahonnan Giberto Silva, Lassana Diarra és Mathieu Flamini is távozott - senki sem érkezett.

Nem csoda, hogy a zuhanyhíradóban az Ágyúsokat hétről hétre más középpályással hozzák kapcsolatba: a legtöbbször az FC Barcelona játékosát, Yaya Tourét szokták emlegetni, ám a legújabb hírek szerint a londoni gárda az AS Roma játékosával, Alberto Aquilanival erősítene.

A Farkasok futballistája alapembernek számít klubjában, és már a válogatottban is bemutatkozott, sőt, a Montenegró elleni vb-selejtezőn az olaszok az ő duplájával nyertek.

A focista már régóta tárgyal a rómaiakkal az esetleges szerződéshosszabbításról, azonban egyelőre nem tudott megegyezni a fővárosiakkal, és ennek megfelelően több olasz sajtóorgánumban is felröppent a hír, hogy távozna.

A nyáron például közel állt ahhoz, hogy az FC Internazionaléba igazoljon, de a transzfer akkor meghiúsult. Aquilani esetleges klubcseréje azonban azóta is napirenden van, és a pletykák szerint a középpályás szívesebben igazolna külföldre, mint hogy egy másik olasz egyesületben folytassa pályafutását.

Az Everton FC kiszemeltje a Reading FC középpályása, Stephen Hunt. A Watford FC középpályását, John-Joe O'Toole-t a Newcastle United szívesen szerződtetné.

A Sao Paulo FC védőjét, Mirandát az AC Milan figyeli. A Tottenham Hotspurt ezúttal a Fenerbahce SK spanyol támadójával, Daniel Güizával hozták kapcsolatba.

Az Olimpiakosz argentin középpályása, Luciano Galletti iránt a Juventus FC érdeklődik.

www.infosport-focivilag.hu