Vágólapra másolva!
A legutóbbi két mérkőzésének megnyerésével a Juventus FC a jelek szerint kilábalt a hullámvölgyből, ennek ellenére a torinói egyesület vezetősége továbbra is úgy érzi, hogy a klub kerete erősítésre szorul. A Juve elsősorban a középpályára keres új játékosokat, és a hírek szerint az első számú kiszemelt a Werder Bremen brazil futballistája, Diego.

A torinóiak állítólag már majd egy éve próbálják leigazolni a focistát, sportigazgatójuk, Alessio Secco januárban többször is tárgyalt a brémai egyesület vezetőivel. A transzfer akkor nem jött létre, mint ahogyan a nyáron sem, amikor nem csak a Juve, hanem több más klub is vitte volna Diegót (elsősorban az Atlético Madrid), de a brémaiak kijelentették, hogy 30 millió euró alatt nem adják el a focistát, ami elijesztette a kérőket.

Augusztusban azonban megromlott a viszony a középpályás és a Werder vezérkara között az olimpia miatt (a focista először beleegyezett, hogy kihagyja az ötkarikás játékokat, de végül mégis csak elutazott Pekingbe, és így nem csak a felkészülési időszak egy részéről, hanem a bajnoki rajtról is hiányzott), így megnőtt a valószínűsége annak, hogy a brémaiak mégis csak hajlandóak lennének jó pénzért eladni a brazilt.

A Juventus pedig továbbra sem tett le róla, olyannyira, hogy a minap a középpályás édesapját, Djair da Cunhát (aki egyben Diego menedzsere is) Torinóban látták a berlini menedzseriroda, a Creative Talent vezetőségével együtt. A Juve vezetői ugyan cáfolták, hogy találkoztak volna Diego képviselőivel (az újságírói kérdésre a csapat mestere, Claudio Ranieri viccesen azt válaszolta, hogy a focista édesapja biztosan a Torino vezetőségével tárgyalt), ennek ellenére az olasz lapok szerint a Juve legkésőbb a szezon végén bejelentkezik majd a középpályásért.

További átigazolási hírek:
A Tottenham Hotspur érdeklődik a Manchester United cserekapusa, Ben Foster iránt. Az Aston Villa támadóját, Marlon Harewoodot a Stoke City vinné. A VfB Stuttgart szerb csatára, Danijel Ljuboja kölcsönbe a Wisla Krakówba kerülhet.

A Valencia CF mellőzött cserekapusát, Timo Hildebrandot a TSG Hoffenheim csábítja. A Napoli védőjét, Fabio Santacrocét az FC Barcelona figyeli. Az AS Romát az Olympique Lyon brazil támadójával, Freddel hozták kapcsolatba. Az AS Saint-Etienne kiszemeltje a Racing Santander csatára, Mohamed Tchité. Az Olympique Marseille középhátvédjét, Gael Givet-t az FC Sochaux vinné.