Vágólapra másolva!
Meglehetősen optimista Rieb György, a Ferencváros elnöke, aki úgy véli, hogy az angol befektető érkeztével ismét hírnevéhez méltóan szerepel majd a klub futballcsapata.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) december 28-án jelentette be, hogy egyedül az angol Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlata érvényes az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlanjának értékesítésére kiírt pályázaton.

Mivel december 31-én a KVI megszűnt, így utódja, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács jelentheti majd be, hogy az angolok pályázata nem csak érvényes, hanem eredményes is volt. Mivel a tender eredményét január 17-ig kell kihirdetni, és a Tanács szerdánként ül össze, így január 9-án vagy 16-án kerülhet sor a bejelentésre.

"A magyar állam jól jár, mert megkapja a földért járó pénzét, a Ferencváros jól jár, mert kap összesen 2,3 milliárd forintot, melyből rendezzük a tartozásunkat az utolsó fillérig. 1,8 milliárd forint alatt van már a tartozásunk, marad több mint 500 millió forintunk, aminek egy kisebb részét, mint gyorssegély kiosztjuk a szakosztályoknak" - fordította le a számok nyelvére az új befektető érkezését Rieb György.

Ami az angolokat illeti: Rieb szerint az ingatlanbefektetésben nagyon erősek, és a sportban is ott vannak, a képbe pedig pont beleillik egy olyan sikeres, patinás kelet-európai klub, mint az FTC.

"Az ő költségvetésüknek töredékéből itt hihetetlenül nagy eredményeket fognak elérni, és el is érünk közösen, a végcél pedig az, hogy pár éven belül az új stadionban BL-meccseket játsszon a csapat" - mondta a zöld-fehérek első embere.

Ha kíváncsi arra, hogy milyen mozgások várhatóak az NB II-ben szereplő futballcsapat keretében, akkor kattintson a videóra!