Vágólapra másolva!
Terry Venables vezetheti ki a válságból az angol Premier League-ben szereplő Newcastle United futballcsapatát. A Szarkák utolsó négy mérkőzésükön nem szereztek pontot, és a szurkolók is kezdenek elpártolni tőlük.

Amióta Kevin Keegan szeptember elején otthagyta a newcastle-i kispadot, a csapat állandó szakvezető nélkül szerepel a Premier League-ben. Erre jelenthet most megoldást a 65 éves Terry Venables, akivel a klub vezetői szerda este ültek tárgyalóasztalhoz Londonban.

A szakember - aki szövetségi kapitányként az 1996-os Eb-n elődöntőig vezette az angol válogatottat - korábban már kapcsolatba került a Uniteddal, 2004-ben a tervek szerint ő lett volna a távozó Bobby Robson utóda, de az állást végül Graeme Souness kapta meg. Azóta megfordult többek között a Leeds Unitednál, a Middlesbrough-nál, legutóbb pedig Steve McClaren segítője volt a válogatottnál.

A Newcastle szerdán hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Tottenhamtől az angol Ligakupa harmadik fordulójában, és ezzel kiesett. A bajnokságban sem megy jobban az együttesnek, öt forduló alatt mindössze négy pontot gyűjtött, és ezzel csak a tizenkilencedik. Ráadásul amióta felépült az új, 52000 fő befogadására alkalmas stadion soha nem voltak ilyen kevesen a St James's Parkban: szerdán mindössze 20577 hazai néző volt kíváncsi az együttes vergődésére.

A problémákra a megoldást az új edzőn kívül egy nigériai befektetőcsoport jelentheti. A konzorcium képviselője a hétvégén Angliába utazik, hogy a szebb napokat is megélt klub megvételéről tárgyaljon.