Vágólapra másolva!
Csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában megtartották a Soproni Liga 2008/09-es idényének sorsolását. A szövetség honlapja szerint az első játéknap július 26., a mérkőzések 20 órakor kezdődnek - de az időpontokban még várható változás, amint a televíziók kijelölik, hogy melyik találkozókat kívánják közvetíteni. A nyitófordulóban két nagy régi rivális, a Budapest Honvéd és a Vasas találkozik egymással, a címvédő MTK Kaposvárra látogat.

Az MTK kérésére - és a másik érdekelt klub, a DVSC egyetértésével - nem két, hanem csak egy meccsen dől el a bajnok, illetve a Magyar Kupa-győztes párharcában az idei Szuperkupa sorsa. A találkozót július 20-án játsszák Debrecenben.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a másodszor sorra kerülő Ligakupában nem két külön őszi és tavaszi, hanem egy közös őszi-tavaszi kiírás készül. Ennek végső formája akkor alakul ki, ha a 16 NB I-es mellett az indulásra felkért 8 NB II-es klub írásban megerősíti részvételi szándékát. Erre a jövő hét közepéig van lehetőség, a tervezett 4 hatos csoport sorsolását a július 25-én esedékes, Soproni Liga-rajtot megelőző sajtótájékoztató keretében tartják.

Jelenleg 30 együttes részvétele biztos az NB II-ben. Az elnökség döntése szerint az alsóbb osztályból, a helyezéseik alapján korábban a feljutásra esélyesek közül kell kikerülnie a két hiányzónak. Néhány napon belül eldől, hogy a Győr második csapata mellett a Balatonlelle vagy a Baja léphet-e egyet előre.

A szövetség gazdasági tevékenységét irányítók mostantól havi rendszerességgel tájékoztatják az elnökség tagjait az aktuális pénzügyi helyzetről. Az eredetileg tervezetthez képest a büdzsé lényegesen kedvezőbben alakult, köszönhetően a plusz bevételeknek, s a takarékos gazdálkodásnak - közölte az MLSZ.

A Soproni Liga első fordulójának párosításai:
Budapest Honvéd - Vasas
Gabona Trans-Kaposvár - MTK Budapest
REAC - DVTK
Kecskeméti TE - Paksi FC
DVSC-TEVA - ZTE FC
Szombathelyi Haladás - Győri ETO FC
Siófok - FC Fehérvár
Újpest FC - Nyíregyházi Spartacus FC