Vágólapra másolva!
A Glasgow Rangers nyerte a labdarúgó skót kupát, miután a fináléban 3-2-re legyőzte a Queen of the South együttesét.

Nem úgy indult, hogy ilyen szoros lesz a finálé, mivel az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Rangers, előbb Boyd csavart be egy szabadrúgást, majd Beasley lövése csúszott be MacDonald kapus hasa alatt.

A szünet után azonban magára talált a másodosztályú gárda, Tosh csípőjéről bepattanó labdájával összejött a szépítés, három perccel később Thomsom fejese pedig egyenlítést ért. A hős mégis Boyd lett, aki Beasley szöglete után bólintott a kapuba, és ezzel a protestánsok öt év után nyerték meg ismét a kupát.

A Rangers így végül is szépen zárta a szezont azt követően, hogy csütörtökön elbukta a bajnokságot az ősi rivális Celtic Glasgow-val szemben, május 14-én pedig az UEFA-kupa döntőjében kikapott a szentpétervári Zenittől.

skót kupa, döntő:
Rangers - Queen of the South (II. osztályú) 3-2 (2-0)
gól:
Boyd (33., 72.), Beasley (43.), illetve Tosh (50.), Thomson (53.)

Olaszországban sorozatban negyedszer döntőzött a kupában az Inter és a Roma, ezúttal azonban az elmúlt évektől eltérően egy meccs döntött a győztesről. A helyszín a római Olimpiai-stadion volt, és a hazai publikum a 36. percben ünnepelhetett, amikor Pizarro szöglete után Mexes futtából, dropból pazar gólt vert a rövid felsőbe.

A szünet után növelték előnyüket a Farkasok, Perrotta két védő között pöckölt Vucinic elé, aki önzetlenül visszatette a labdát Perrottának, ő meg egy igazítás után az üres kapuba emelt. Az Inter azonban nem zuhant össze, és a csereként beállt Pelé 30 méteres föld-levegő rakétájával egy gólra felzárkoztak, aztán Burdisso csúsztatásánál a jobb oldali kapufa mentette meg a Romát.

A hajrában az Inter ugyan erőteljesen rohamozott, de a fővárosiak már nem nem engedték ki a kezükből a győzelmet, és így fennállásuk kilencedik kupagyőzelmét aratták.

olasz kupa, döntő:
AS Roma - Internazionale 2-1 (1-0)
gól: Mexés (36.), Perrotta (54.), illetve Pelé (60.)

Az Olympique Lyon hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a francia kupa párizsi döntőjében, s ezzel a bajnokság után ezt a sorozatot is megnyerte. A története során először duplázó lyoni együttes legutóbb 1973-ban diadalmaskodott a kupában, ez összességében a negyedik sikere.

francia kupa, döntő:
Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
gól:
Govou (102.)