Vágólapra másolva!
Egy világklasszis bármikor képes eldönteni egy meccset - ez a múlt héten sem történt másképp, így nem meglepő, hogy a "két véglet", a rossz formában lévő Ronaldinho és az AS Romában hétről hétre remeklő Francesco Totti is kvalifikálta magát  gólszépségversenyünkbe, utóbbi ráadásul kétszer is vastapsot érően villant. A Real-drukkerek kedvence, Robinho ismét megmutatta, miért nevezik cselkirálynak, míg az angol másodosztályban "brazilkodó", Fehér Pelének is becézett Buzsáky Ákos QPR-os csapattársait dicsérhette a remek előkészítésért. S hogy milyen góllal került fel a top 10-es listánkra a Bordeaux-ban triplázó - szintén brazil - Wendel, vagy az argentin ligában ficánkoló Adrian Gonzalez és Martin Bravo? Tekintsék meg az ő góljaikat is, majd szavazzanak arra, amelyik önök szerint a leglátványosabb volt!

Perceken múlt, hogy a Roma megszakítsa az Inter bajnoki veretlenségi sorozatát (amit végül a Napoli véghez vitt a hétvégén), a fővárosiak ugyanis sokáig vezettek Francesco Totti pazar góljával a San Siróban.

Már az sem volt ronda, ahogy Vucinic az oldalvonal mellett elküldte Maicont egy csellel, aztán Tonetto beadása is közelített az ideálishoz, de így is egy technikailag nem könnyen kivitelezhető mutatványt oldott meg elsőrangúan a Capitano, a balról érkező félmagas labdát ugyanis ballal, dropból küldte a rövid alsó sarokba.

172401outform.html400350


A Real Madrid elleni BL-visszavágóra készülő Roma a Serie A hétvégi fordulójában sikerrel hangolt a nyolcaddöntőre, mivel 4-0-s győzelmet aratott a Parma ellen. Totti itt is meglőtte a magáét, Esposito hátrasarkalt labdáját zúzta a kapu jobb oldalába 18 méterről.

172402outform.html400350


A Real ugyan jóval nehezebben, de szintén begyűjtötte a három pontot. A királyi gárda sikerében főszerepet játszott Robinho, aki Cannavaro helyére beállva két gólt szerzett, nálunk a második találata került be az összeállításba. Igaz, hogy kellett hozzá a lesre állítással próbálkozó huelvai védelem bakija is, de a brazil labdaátvétele és pimasz emelése önmagáért beszél.

172403outform.html400350


Ronaldinho
kezdi visszanyerni formáját, aminek ékes bizonyítéka az Atlético elleni rangadón bemutatatott ollózásos varázslat. Láttunk már hasonlót a brazil cselgéptől, tavaly a Villarreal elleni gól annyiban volt más, hogy ott előbb mellre vette a labdát, most pedig Xavi beadásánál csak hanyatt dobta magát, aztán már mehetett is ünnepelni.

172404outform.html400350


Van egy visszatérő versenyzőnk is, Alessandro Diamanti személyében, aki a múlt héten a Napoli elleni, remekbe szabott szabadrúgással jelentkezett, most pedig a Catania elleni bombával került be, nem elhanyagolható különbség, hogy ez a gól három pontot ért csapatának.

172405outform.html400350


Most sem maradunk azért szabadrúgásgól nélkül, a venezuelai Juan Arango a 3-3-mal végződő Getafe-Mallorca meccsen mutatta be, miképp kell úgy elrúgni a labdát, hogy a kapus azt higgye, nincs gond, mert fölé megy a löket. A hátsó kameraállásból jól látszik, hogy egy ideig tényleg olyan röppályát írt le a labda, mintha elszállna a léc fölött, Pato Abbondanzierit is ez zavarhatta meg, mert csak szemmel verte, ahogy a bőrgolyó végül nagy erővel a jobb ficakba csapódik. Káprázatos lövés volt! (05:26-nál látható az összefoglalóban)

172406outform.html400350


Magyar gólnak is helyet szorítottunk, a QPR Stoke elleni harmadik gólja egy mérnökien megtervezett és kivitelezett kontra végén született, a befejező ember pedig a drukkerek által csak Fehér Pelének becézett Buzsáky Ákos volt, akinek ugyan nem volt túl nehéz dolga, de láttunk már olyat, hogy egy játékos ebből a helyzetből taccsot rúgjon. Nos, a válogatott támadó középpályás pontosan célzott, és a jobb alsóba vágta a labdát.

172407outform.html400350


Fejes gólból elég ritka az olyan, amelyik nem a 16-oson belülről születik, de a brazil Wendel a PSG elleni triplázás alkalmával egy távoli bomba és egy kecses mozdulattal hálóba simított labda után a fejét is használta: harmadik góljánál 17 méterről stukkolt Landreau kapujába.

172408outform.html400350


Az argentin bajnokságból ritkán szoktunk válogatni, de ezúttal két gól is befért a tízes listába. Az első a San Lorenzo védője, Adrian Gonzalez nevéhez fűződik, aki az Estudiantes ellen jó csapatkapitányhoz illően győzelemre vezette a gárdát, előbb beakasztott egy szabadrúgást, majd 1-1-nél éles szögből lőtte szét a hosszú felsőt, mi ez utóbbit indítottuk a szépségversenyen, bár a másik miatt sem kell a kertek alatt hazakullognia. (01:40-nél látható az összefoglalóban)

172409outform.html400350


A San Martin San Juan játékosa, Martin Bravo nem örülhetett felhőtlenül góljának, mivel a River Plate már 3-1-re vezetett, amikor a csatár előbb lerázott magáról egy védőt, majd a 16-osra beérve védhetetlenül tüzelt a léc alá. Ennek ellenére mi sem mondhatunk mást, mint amit a kommentátor tett a hosszú "góóóóóól!" kiáltás után: bravissimo, Bravo!

172410outform.html400350


Az elmúlt héten Halmosi Péter góljára érkezett a legtöbb szavazat: