Vágólapra másolva!
Másodszor is elvált Pelé: minden idők legjobb brazil labdarúgója 13 évi együttélés után hagyta el Assiria Lemos gospelénekesnőt, akitől ikerfiai vannak.

A dél-amerikai ország bulvársajtója már decemberben cikkezett arról, hogy válságba jutott a 67 esztendős, háromszoros világbajnok házassága, akárcsak az előző, amelyet Pelé 1966-ban bontott fel a szintén énekes Rosimeri Cholbival.

Az első frigyből három fiú született, de további két - házasságon kívüli - gyerekről is tud a brazil média. Utóbbiak szintén fiúk, egyikük az ismert politikustól, Sandra Regina Machadótól való, aki 2006-ban rákban hunyt el, s temetésén nem jelent meg a "futballkirály".

Pelé, hivatalosan Edison Arantes do Nascimento, becenevén a Fekete Gyémánt - aki 1995 és 1998 között hazája sportminisztere volt - sajátos hírnevet szerzett különböző brazil hírességekkel ápolt szerelmi kapcsolatai révén is, köztük Maria das Gracas Meneghellel, akivel a nyolcvanas évek elején jött össze. Akkortájt a később énekesként, színésznőként és televíziós bemondóként népszerűvé lett "Xuxa" 18 éves volt.