Vágólapra másolva!
Nem történt se meglepetés, se csoda a labdarúgó UEFA-kupa elődöntőinek visszavágóin, miután az Espanyol és a Sevilla jutott be a május 16-i, glasgow-i fináléba. Az Espanyol a hazai 3-0-s siker után Brémában is nyert 2-1-re, míg a címvédő Sevilla ledolgozta egygólos hátrányát, s végül 2-1-es összesítéssel múlta felül az Osasunát.

Csodára készült a Weserstadionban a Werder Bremen együttese, amely az UEFA-kupa elődöntőjének első mérkőzésén 3-0-s vereséget szenvedett az Espanyol otthonában. Lehet-e csodát tenni? - kérdezték a német újságok, az észak-német együttes nagyon fogadkozott, megpróbálja a lehetetlent, s ledolgozza a hátrányt.

A spanyolországi csapatból nem léphetett pályára a sárga lapjai miatt eltiltott Clemens Fritz, a kiállított Tim Wiese kapus, s a sérüléssel bajlódó Tim Borowski, a másik oldalon Iván de la Pena, Jonatas, Hurtado, illetve Pandiani hiányzott.

Fantasztikusan kezdte az összecsapást a hazai együttes, a 4. percben egy Diegóról lepattanó labdára Hugo Almeida rajtolt, s miután Iraizoz teljesen feleslegesen kifutott kapujából, a portugál csatár 25 méterről az üres hálóba emelt (1-0). A 19. percben aztán eldőlt a továbbjutás kérdése, az első percben a Jarque elleni szabálytalanságért sárga lapot kapó Klose buta módon feldobta magát, a színészkedésért ismét villant a lap, előbb a sárga, majd a piros...

Forrás: EPA

Hugo Almeida gólja csak rövid ideig éltette a brémai reményeket

Meglepő módon a német csapat maradt támadásban, az első játékrészben 62 százalékban birtokolta a labdát, s hatszor próbálkozott kapura lövéssel, más kérdés, hogy újabb gólt nem tudott szerezni. Ráadásul a francia Layec játékvezető nem volt következetes, hiszen Zabaleta könyökléséért nem adott lapot, amely más a második lett volna a középpályásnak, talán azért könyörült meg rajta, mert az első figyelmeztetést tévedésből adta az Espanyol-játékosnak...

A második játékrész elején már nemcsak feltételezés volt az Espanyol-siker. Egy teljesen veszélytelen bal oldali beadást Reinke nem tudott megfogni, a kiejtett labdát Coro három lépésről pofozta az üres kapuba (1-1). Teljesen összetört a Bremen, a 60. percben Luis García bal oldali szögletrúgását követően Lacruz bólintott a bal sarokba (1-2)

Elfáradt a német csapat, Diego, majd Naldo veszélyeztetett ugyan, de újabb gólt nem sikerült már szerezni. Az Espanyol megérdemelten nyert 2-1-re, s 5-1-es összesítéssel jutott be a május 16-i fináléba.

UEFA-kupa, elődöntő, visszavágó:
Werder Bremen (német) - Espanyol (spanyol) 1-2 (1-0)
Bréma, Weserstadion, 37 ezer néző
v.: Layec (francia)
Werder Bremen: Reinke - Owomoyela (Schindler, a szünetben), Naldo, Pasanen, C. Schulz - Frings (Baumann, 75.) - D. Jensen (Womé, 70.), Hunt - Diego - Klose, Hugo Almeida
Espanyol: Iraizoz - Lacruz, Torrejón, Jarque, David García - Zabaleta (Martínez, 65.), Ito - Coro, Luis García, Riera (Rufete, 71.) - Tamudo (Julián, 79.)
gól: Hugo Almeida (4.), illetve Coro (50.), Lacruz (60.)
piros lap: Klose (19.)
továbbjutott: az Espanyol kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.