Vágólapra másolva!
A májusi döntő helyszínén, Athénban kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását, a Milan a Bayern Münchennel került össze, a PSV a 2005-ös győztes Liverpoolt kapta, a Roma a Manchester United ellen készülhet, a Chelsea pedig a Valencia testén keresztül juthat a négy közé.

A ceremónia kezdetén a szokásoknak megfelelően a címvédő Barcelona visszaszolgáltatta a trófeát, a katalánok képviseletében Ludovic Giuly adta át a serleget az athéni polgármesternek, május 23-án ugyanis a görög főváros ad otthont a finálénak.

A döntő nagyköveteként a 2004-es Európa-bajnokságon diadalmaskodó görög válogatott csapatkapitánya, Theodorosz Zagorakisz is jelen volt az eseményen, a kontinensviadal legjobbjának megválasztott középpályás a sorsolásnál is segédkezett.

Ebben a szakaszban már nem volt kiemelés, azaz azonos országbeliek is összekerülhettek volna, de elkerülték egymást az angolok és az olaszok. A Milan a Bayern Münchent kapta, tavaly ugyanerre a leosztásra egy körrel korábban, a 16 között került sor, akkor Németországban 1-1-es végeredmény született, a visszavágót pedig 4-1-re nyerte a milánói alakulat. A két sztárcsapat a 2002/2003-as sorozatban az első csoportkörben is boldogította egymást, akkor a Milan mindkét helyszínen 2-1-re győzött.

A 2005-ös győztes Liverpool és a holland PSV ebben az idényben már összemérte az erejét a csoportkörben, Eindhovenben 0-0-ra végződött kettőjük randevúja, aztán a Mersey-partiak odahaza 2-0-val behúzták a három pontot Steven Gerrard és Peter Crouch góljaival.

Az olasz bajnokságban második helyen álló Roma az angol pontvadászatot vezető Manchester United ellen készülhet, Tottiék szinte kizárt, hogy utolérjék a Serie A-t nagy fölénnyel vezető Intert, így a Farkasok már a negyeddöntőre koncentrálhatnak. Sir Alex Ferguson csapata két évvel ezelőtt pórul járt egy olasz csapat ellen, akkor a nyolcaddöntőben a Milan jelentett komoly akadályt, de amikor 1999-ben begyűjtötték a trófeát a Vörös Ördögök, akkor a döntőig vezető úton az Inter és a Juventus skalpját is megszerezték.

A Chelsea-nek idén kellemes emlékei voltak az ibériai csapatokról, hiszen a csoportkörben a Barcelona ellen egy győzelmet és egy döntetlent értek el a Kékek, a nyolcaddöntőben pedig a Portót gyűrték le, most a Valencia tehet róla, hogy a negyeddöntő a végállomást jelentse.

Bajnokok Ligája, a negyeddöntő párosítása:
AC Milan (olasz) - Bayern München (német)
PSV (holland) - Liverpool (angol)
AS Roma (olasz) - Manchester United (angol)
Chelsea (angol) - Valencia (spanyol)

az elődöntő párosítása:
Chelsea (angol) / Valencia (spanyol) - PSV (holland) / Liverpool (angol)
AS Roma (olasz) / Manchester United (angol) - AC Milan (olasz) / Bayern München (német)

A negyeddöntők első felvonására április 3-án és 4-én kerül sor, a visszávókat egy héttel később rendezik.