Vágólapra másolva!
Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) is támogatja a homoszexuális labdarúgóklubok idén első ízben Latin-Amerikában megrendezendő világbajnokságát.

Az argentin főváros, Buenos Aires más dél-amerikai városokkal (Lima, Rio de Janeiro) versengve nyerte el a szeptember 23-29-i bajnokság rendezési jogát; a "melegmundiálon" mintegy harminc csapat indul, főleg Észak-Amerikából és Nyugat-Európából, de több latin-amerikai ország is kvalifikálta magát.

A vendéglátó ország hivatalos szövetsége több mint 40 trikóval, játékvezetőkkel és egy stadionnak a döntőre való átengedésével támogatja a meleg foci-vb megrendezését, sőt Julio Grondona, az AFA elnöke megígérte, hogy személyesen nyitja meg a bajnokságot, hogy segítse a diszkrimináció felszámolását a labdarúgás világában - jelentette be a CHA argentin melegszervezet, miután az argentin szövetség elnöke, aki egyben a FIFA alelnök is, fogadta a melegek képviselőit.

César Cigliutti, a melegszervezet elnöke szerint az argentin labdarúgó szövetség egyetért a melegvébé üzenetével, miszerint minden játékosnak joga van kifejezésre juttatni szexuális identitását bármiféle előítélet nélkül, és ezért engedélyezte a nemzeti válogatott mezének használatát az argentin játékosok számára a versenyen.

A döntő megrendezésére a Sarmiento parkban lévő stadiont bocsátják a meleg világbajnokság rendelkezésére.

A speciális vb-t a Nemzetközi Meleg és Leszbikus Labdarúgó Szövetség (IGLFA) rendezi, amelyet 1992-ben alapítottak abból a célból, hogy a sport révén is növeljék a melegek öntudatát és társadalmi elfogadottságát.

Buenos Aires-i utazásszervezők máris egész Latin-Amerika "melegmekkájaként" reklámozzák a toleranciájáról ismert argentin fővárost, s a melegmundiál megrendezése várhatóan tovább erősíti ezt a nemhivatalos státust.