Vágólapra másolva!
A Real Madrid négy győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a spanyol labdarúgó-bajnokságot, s az új igazolások mellett egy igazi "madridista" is remekelt: a saját nevelésű középpályás, Guti hosszú idő után bizalmat kapott az edzőtől, és ezt kiváló teljesítménnyel hálálta meg. A játékmester úgy véli, hogy remek az összhang a csapat és Bernd Schuster között, és rendkívül optimista a szezont illetően.

- Valószínűleg elégedett a szezonrajttal...
- Kifejezetten lelkes vagyok. A keret jelentősen kicserélődött a nyáron, és csak azok maradtak, akikről az edző azt gondolja, hogy hasznára lehetnek a csapatnak. A klub nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy egy ütőképes együttes álljon össze, és most már csak rajtunk múlik, hogy a szezon sikeres legyen.

- Nem jelent ez túl nagy terhet?
- A Real Madridnál a játékosoknak hozzá kell szokniuk ehhez. Tisztában vagyunk vele, hogy a szurkolók mindig győzelmet várnak a csapattól, és azzal is, hogy lesznek olyan mérkőzések, amikor ez nem jön össze. Az viszont nagyon fontos volt, hogy jól kezdtük az idényt, mert ez önbizalmat ad a folytatásra.

- Milyenek az első tapasztalatai az új edzőről, Bernd Schusterről?
- Egyre jobban hozzászokunk a módszereihez, és látjuk az elképzeléseit. Az edzéseken elsősorban a támadás és a védekezés közötti átmenetre fordít nagy figyelmet, és azt hiszem, elég jól megy ennek az elsajátítása. Ugyanakkor az is biztos, hogy akadnak majd olyan összecsapások, ahol nem fognak érvényesülni a mester elképzelései, és másként kell majd játszanunk. Jelenleg azonban kijelenthetem, hogy a csapat és edző közötti összhang tökéletes.

- Az új szerzemények közül elsősorban Wesley Sneijder remekel. Róla mi a véleménye?
- Hasonló játékstílusban futballozik, mint én, és ennek köszönhetően remekül megértjük egymást a pályán. Ugyan Spanyolországban eddig nem nagyon volt ismert, de már most látszik, hogy a szezon egyik nagy sztárja lesz a Primera Divisionban, és rengeteg gólt fog szerezni.

- Csapata BL-sorsolását miként értékeli?
- Az Olympiakosszal, a Werder Bremennel és a Lazióval kerültünk egy csoportba, és ez egyáltalán nem könnyű beosztás. A kvartettben ugyan nincsen olyan sztárcsapat, mint mondjuk az AC Milan vagy a Chelsea FC, de mindegyik ellenfél nehéz diónak tűnik. Más kérdés, hogy a Real Madridnál mindig minden mérkőzésen a győzelem a cél.

- És melyik csapatokat tartja esélyesnek a végső győzelemre?
- Azt hiszem, a spanyol labdarúgás erősebb, mint valaha, és mind a négy csapatunk versenyben lesz az elsőségért. Természetesen nem lehet számításon kívül hagyni az angol, a német és az olasz együtteseket sem - véleményem szerint rendkívül kiegyenlített a mezőny.

- Gondolja, hogy a klubjában nyújtott remek teljesítményének köszönhetően visszakerülhet a válogatottba?
- Nem lesz egyszerű, mert abban a pozícióban, ahol én futballozok, rengeteg kiváló spanyol labdarúgó akad. Természetesen az ajtó mindig nyitva áll, ám tisztában vagyok vele, hogy jelenleg a válogatottban való szereplés csak egy nagyon távoli lehetőség a számomra.

Forrás: www.uefa.com