Vágólapra másolva!
Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője szerdán már számol Carlos Tevezzel, az argentin labdarúgó-válogatott kiválóságával, s a tréner szerint az új szerzemény szombaton akár már a bajnokságban is pályára léphet, a Reading ellen.

A neves szakember mindezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy vége felé közeledik a hosszúra nyúlt átigazolási procedúra, melynek nyomán a fiatal támadó az Old Traffordra kerül. A West Ham United - melyben Tevez múlhatatlan érdemeket szerzett a legutóbbi idényben - pénteken egyezségre jutott a futballista képviselőivel, így nincs akadálya annak, hogy elhagyja a londoni klubot. A megállapodás kétmillió fontról szól.

"Azt hiszem, van ebben a fiúban valami különleges. Magunk is megtapasztalhattuk, amikor legutóbb ellenünk játszott, egyszerűen tarthatatlan volt" - indokolta Ferguson, miért is szeretné csapatában tudni a dél-amerikai futballistát. Szerdán az északír Glentorannal és a skót Dunfermline-nal játszik felkészülési mérkőzést a MU, az egyik küldöttségben Tevez is helyet kap. "Vagy Belfastban vagy Dunfermline-ban pályára lép" - szögezte le Ferguson. "Nagyon szép lenne, ha már a bajnoki rajton számíthatnék rá."

A tréner szerint nem gond, hogy az argentin érkezésével még egy olyan kvalitású játékosa lesz, mint Wayne Rooney. "Mindketten jó fizikumúak, kétlábasak, gyorsak, mindketten képesek megnyerni a párharcokat. Nem hiszem, hogy ez baj volna" - vélekedett az edző.

A MU játékosai is osztják a szakvezető optimizmusát. "Mindenki nagyon várja, hogy Tevez nálunk játsszon" - jelentette ki Rio Ferdinand. "Egyébként könnyű ebbe az együttesbe beilleszkedni, mert mindannyian nyitottak vagyunk, ráadásul egyet akarunk, nevezetesen győzni."

A West Ham United tavaly nyáron szerezte meg Tevezt, de a szerződtetéskor megszegte az átigazolási szabályokat, mert nem klubtól - a brazil Corinthianstól -, hanem egy ügynökségtől vette meg a futballista játékjogát. A West Hamet az angol szövetség pénzbüntetéssel sújtotta. A mostani szerződtetés is amiatt húzódott, hogy nem volt egyértelmű, kinek kell fizetni a futballistáért.