Vágólapra másolva!
Az FC Internazionale az előző szezonban tulajdonképpen komoly ellenfél nélkül nyerte meg a bajnoki címet Olaszországban, de a milánói klubnak a következő pontvadászatban aligha lesz ilyen könnyű dolga. Egyrészt a városi rivális AC Milan nem pontlevonással kezdi a bajnokságot, a mezőnyben ott lesz a Juventus FC is, arról nem is beszélve, hogy az Inter a BL-ben is szeretne minél sikeresebb lenni. A játékoskeret mindenesetre adott, hiszen eddig egyetlen kulcsember sem ment el, és erősítésben sincs hiány.

A 2006-2007-es szezon rajtja előtt szinte mindenki biztos volt benne, hogy az Inter lesz az aranyérmes, de a milánói együttes óriási fölénye még a komoly riválisok hiányában is meglepő volt. A kék-feketék az egész bajnokságban mindössze egyetlen vereséget szenvedtek, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy pontrekordot döntsenek: a százpontos álomhatárhoz mindössze három egység hiányzott a gárdának.

A rivális egyesületek fanatikusai persze nem győzték hangsúlyozni, hogy a bajnokság színvonalát a Juventus FC hiánya, illetve az AC Milan és a Fiorentina pontlevonása jelentősen csökkentette, ám ez az Inter híveit nem nagyon zavarta.

Ezzel együtt persze az új idényben az Inter aligha gyűjt majd ennyi pontot, azaz sokkal nagyobb küzdelem várható az elsőségért, de a címvédő továbbra is a Serie A legnagyobb favoritjának számít majd, hiszen az amúgy is bombaerős kerete a nyáron még tovább bővült. A korábban biztos távozónak tartott portugál középpályást, Luis Figót is sikerült megtartani: noha a luzitán játékos már mindenben megegyezett a szaúdi Al-Ittihaddal, és szerződést is kötött az arabokkal, végül visszakozott az ügylettől, és még egy évvel meghosszabbította kontraktusát az Internél.

A távozók közül így csupán a világbajnok balhátvéd, Fabio Grosso volt az egyetlen komolyabb veszteség, hiszen ő a legutóbbi pontvadászatban 23 találkozón lépett pályára, de nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, és a brazil Maxwell ki is szorította a kezdők közül. Grosso mellett az Inter megvált még az argentin középpályástól, Mariano Gonzáleztől, aki az FC Portóban folytatja (őt 14 találkozón vetették be a Serie A-ban), és elment a harmadik számú kapus, Fabián Carini is.

Ami az érkezőket illeti, az Inter rögtön a holtszezon elején konfliktusba került városi riválisával, az AC Milannal David Suazo kapcsán. A Cagliari hondurasi csatárát mindkét milánói egyesület vitte volna, és a Milan már be is jelentette, hogy leigazolta a focistát, akiről azonban kiderült, hogy korábban előszerződést kötött az Interrel. A rossonerók így visszaléptek az ügylettől, Suazo pedig a kék-feketéké lett, mégpedig 14 millió eurónak megfelelő összegért. Ezt követően azonban a klub szünetet tartott a játékospiacon, és az sem volt elképzelhetetlen, hogy nem is igazol mást (a keret elég erős volt így is), de július közepén ismét felpörögtek az események.

Azon persze nem kell meglepődni, hogy az Inter két dél-amerikai focistát vett, de még a szurkolókat is váratlanul érte, hogy a 24 éves kolumbiai védő, Nelson Rivas, illetve a chilei középpályás, Luis Jiménez érkezett. Utóbbi futballista megszerzéséhez persze az is jelentősen hozzájárult, hogy Jiménez már 2002 óta Olaszországban futballozik (korábban szerepelt a Ternanánál, a Fiorentinánál és a Laziónál), és még 18 éves kora előtt érkezett Itáliába, ami azt jelenti, hogy Olaszországban nevelkedett focistának számít.

Az Inter tehát vele kipipálhatta az UEFA azon előírását, amely szerint a keretben három, az adott országban nevelkedett focistának kell lennie (a másik kettő Francesco Toldo és Marco Materazzi, akik ténylegesen olaszok). A BL-re ezen kívül még három saját nevelésű focistát is kell nevezni, ezt a kvótát a harmadik számú kapus, Paolo Orlandoni, illetve a fiatal védő, Marco Andreolli mellett majd egy olyan ifista töltheti be, aki játéklehetőséget úgysem nagyon fog kapni...

Persze várhatóan Jiménez, illetve Rivas is csak kiegészítő ember lesz az Interben, Cristian Chivu viszont alighanem a kezdő tizenegybe kerül. Az elmúlt években az AS Románál szereplő hátvéd klubváltását barátnője "kotyogta ki" még szerdán, pénteken aztánmenedzsere, Giovanni Becali is megerősítette a hírt. A román védőt a Roma inkább Spanyolországba adta volna el, de a bekk nem tudott megegyezni a Real Madriddal, így a Farkasoknál kezdte meg a felkészülést. Ám nyilvánvaló volt, hogy a fővárosiak pénz akarnak látni egyik legpiacképesebb játékosukból, akiért végül az első ajánlatát egymillióval megfejelve 15 millió eurót adott Inter. Kérdés, hogy Roberto Mancini mester középhátvédként vagy balhátvédként számít majd a 26 éves Chivura - utóbbi pozícióban Grosso eladásával csak Maxwell áll rendelkezésére.