Vágólapra másolva!
Megkezdődött a Sheffield United óvásának tárgyalása. A labdarúgóklub azt szeretné elérni, hogy a szabálytalan átigazolási ügyletbe keveredett West Ham Unitedet sújtsák pontlevonással. Ha mindez megvalósul, a Sheffield mégsem esne ki az élvonalból.

Egy független bíróság áprilisban 5,5 millió euróra büntette a West Hamet az argentin Carlos Tévez és - az azóta Liverpoolba kölcsönadott - Javier Mascherano 2006 augusztusi szerződtetéséért, amelyért azonban pontlevonás nem járt.

"Biztosak vagyunk a győzelmünkben" - jegyezte meg Kevin McCabe, a Sheffield elnöke, aki hozzátette: a másodosztályba zuhanással kb. 50 millió fontos veszteség éri csapatát.

Tévez kulcsszerepet játszott a West Hamnél a bennmaradás kiharcolásában: az utolsó kilenc fordulóban hétszer nyertek a londoniak, az argentin támadó legutóbbi tíz meccsén nyolc gólt szerzett, és a záró körben az ő találatával nyert csapata a bajnok Manchester United vendégeként.

Az izgalmas hajrá után a már korábban kiesett Watford mellett a Charlton Athletic és a Sheffield United búcsúzott az élvonaltól. Utóbbi csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a Wigan mögé. Ha a West Ham kikapott volna Manchesterben, akkor rosszabb gólkülönbsége miatt ez az együttes lett volna a kieső.

A Sheffield óvási ügyét támogatja a Wigan Athletic, a Middlesbrough, a Fulham és a Charlton Athletic is.