Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felmérése szerint a kontinensen a Bajnokok Ligája-döntős FC Liverpool szurkolói a legsportszerűtlenebbek.

A drukkerek viselkedéséről készült felmérés eredményét Michel Platini, az UEFA elnöke kedden adja át Richard Cabon brit sportminiszternek.

William Gaillard, az európai szövetség szóvivője elmondta, hogy a futballszervezet a szurkolókat megfigyelő rendőrök és titkosügynökök elmúlt négy évi jelentései alapján készítette el rangsorát a legproblémásabb csoportokról.

"A liverpooliakkal csak az idegenbeli mérkőzéseken volt gond, összesen 25 helyszínen viselkedtek megengedhetetlen módon. Az idei, Milan elleni, athéni Bajnokok Ligája-döntő előtt az is előfordult, hogy a jegy nélkül érkező huligánok kisgyerek kezéből kapták ki a belépőt" - mondta Gaillard.

Forrás: EPA

"Csakazértis Liverpool!"

"Az sem véletlen, hogy a finálé előtt csak a szigetországiak próbáltak hamis jeggyel bejutni a meccsre, a milánóiakkal semmi gond nem volt. Azt azonban szeretném hangsúlyozni, hogy több tízezer liverpooli drukkerrel semmi probléma sincs, alig ezren vannak, akik állandó munkát adnak a rendőröknek."