Vágólapra másolva!
Ismét Portugáliából erősíti meg keretét az angol labdarúgó Premier League bajnoka, a Manchester United.

A klub szerződtette Nanit, a Sporting Lisboa csatárát valamint Andersont, a Porto brazil játékmesterét, egyformán 25,5-25,5 millió euróért. A 20 éve Luis Carlos Almeida da Cunha néven született Nani már ötször szerepelt a portugál válogatottban, és egy gólt szerzett ezeken a fellépéseken. Az idei szezonban 29 meccset játszott a Sportingban és öt találatig jutott, a szakírók szerint ő lehet Giggs utódja a Unitednél, játékstílusa alapján pedig leginkább honfitársához, Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják, imád cselezni és trükközni a pályán.

Forrás: EPA

Nani ezentúl a MU-drukkereket boldogíthatja góljaival

Az eredetileg Anderson Luis de Abreu Oliveiraként ismert, 19 éves Andersont az U17-es világbajnokság legjobbjává választották 2005-ben. Hazájában a Gremio mezét viselte, aztán 2005 decemberében igazolt Portóba, ahol ebben az idényben kilencszer kezdőként, hatszor csereként lépett pályára, és kétszer volt eredményes. Dunga, a selecao kapitánya ugyan a pénteki Anglia elleni barátságos találkozóra nem válogatta be a tinédzsert, de a Venezuelában sorra kerülő Copa Américán már számít rá.

"Egy álom vált valóra" - kommentálta a klubváltást Anderson. "Alig várom, hogy együtt játszhassak Cristiano Ronaldóval, Wayne Rooneyval és a többi sztárral. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer Sir Alex Ferguson keze alatt dolgozhatok, és nehéz elhinnem, hogy most mégis megtörtént."

Forrás: EPA

Anderson a Porto kék-fehér mezét cseréli vörösre

A United 2003-ban is Portugáliából, a Sportingtól szerezte meg Cristiano Ronaldo, aki azóta a csapat egyik legfontosabb tagjává nőtte ki magát, idén például az év játékosa lett Angliában. A Vörös Ördögök szintén közel járnak Owen Hargreaves leigazolásához, akiért 25 millió eurót fizetnének a Bayern Münchennek.