Vágólapra másolva!
A spanyol futballbajnokság élvonalában, a Primera Divisiónban a 31. forduló következik, s a szombati rangadó a Real Madrid és a Valencia között a végső dobogós sorrendet illetően is döntőnek bizonyulhat. Hasonló jelentőségű rangadó lesz Németországban is, ahol a Bayern München Stuttgartba látogat. 

A fővárosi gárda 54 ponttal pillanatnyilag a harmadik helyet foglalja el az éllovas és címvédő FC Barcelona (59 pont) és a Sevilla (55) mögött. Ugyanakkor szorosan tapad a királyi gárdára a Valencia, amely eddig 53 pontot gyűjtött, nyilvánvaló tehát, hogy amelyikük nyer, lépéselőnyre tesz szert riválisával szemben. Kérdés, hogy a tét és a hazai pálya béklyót rak-e Raúlék lábára, avagy éppenséggel segít a honi környezet, a Santiago Bernabéu Stadion az oly fontos 3 pont begyűjtésében. A lélektani előny elvben a vendégeknél van, mivel a legutóbbi fordulóban az ezüstös pozícióban levő Sevillát verték 2-0-ra, miközben a madridiak - ha vitatható módon is, de - "totógyilkos" meccsen kikaptak 2-1-re a Racing Santandertől. A Valencia ráadásul nemhogy a dobogóról nem mondott még le, de a bajnoki cím megragadását is lehetségesnek ítéli.

"Elsődleges törekvésünk a Bajnokok Ligája-szereplést érő pozíció, de alakulhatnak úgy a dolgok, hogy akár még a bajnoki győzelem is a miénk lesz" - fogalmazott csapata nevében is a hátvéd Miguel.

A rangadónak sajátságos hátteret ad az a tény, hogy mindkét fél perben-haragban áll a spanyol játékvezetőkkel, azt róva fel a bíróknak, hogy hovatovább tendenciózusan csapatuk rovására fújnak. Már fegyelmi eljárás is indult a Real sportigazgatója, Predrag Mijatovic, illetve az FC Valencia vezetőedzője, Quique Sánchez Flores ellen, mivel több mint erőteljes bírálattal illették a sípmestereket. A madridi királyi gárda legutóbb 1-0-s vezetésről veszített a Santander ellen úgy, hogy a Racing két tizenegyest is kapott.

Az élen álló Barcelona számára is fontos forduló következik, hiszen Frank Rijkaard együttese a legkevésbé sem meggyőző teljesítményt nyújt az utóbbi időben, legutóbb például a nem túl acélos Real Mallorcát vendégül látva csak egy "időntúli" öngóllal tudott nyerni, igaz, a világ egyik legjobbja, a betegséggel bajlódó Ronaldinho nélkül. Viszont az egyre hatékonyabban futballozó ifjú argentin sztár, Lionel Messi parádézása mellett, a kupaelődöntő hétközi első mérkőzésén a Barca 5-2-re hengerelt a biztos középcsapatnak számító Getafe ellen. Ha a kétarcúság a bajnoki meccsre megszűnik, és a szerencse is mellé áll, elléphet az üldözők elől. Ehhez az is kell(ene), hogy a Sevilla megbotoljék a kieséssel "kacérkodó" Athletic Bilbao elleni szombati derbin.