Vágólapra másolva!
A labdarúgó Borsodi Liga 22. fordulójában a DVSC-TEVA hazai pályán nyert 2-0-ra a Tatabánya ellen. Tornyi Barnabás bemutatkozása tehát nem sikerült fényesen, a vendégek nem tudtak meglepetést okozni Debrecenben, ahol a hazaiak Sidibe duplájával szerezték meg a győzelmet.

Borsodi Liga, 22. forduló:
DVSC-TEVA - FC Tatabánya Vértes Center 2-0 (1-0)
Debrecen, 6000 néző
v.: Havrilla (szlovák)
DVSC: Balogh J. - Bernáth, Bíró, Mészáros, Leandro - Dombi (Issimeou, 63.), Kiss Z., Sándor T., Dzsudzsák - Stojkov (Tchana, 68.), Sidibe (Zsolnai, 75.)
Tatabánya: Postrk - Megyesi, Vámosi, Filó, Rajnay - Hullám (Sándor I., 76.), Necas, Balogh Z., Hajdú - Kouemaha (Romhányi, 90.), Perez (Ábel, 67.)
gól: Sidibe (23., 50.)
sárga lap: Bíró (55.), Zsolnai (88.)

9. perc: Dzsudzsák szép cselek után a tizenhatoson belül nagy helyzetben az ötösön álló Sidibét lőtte fejbe.

16. perc: Hajdú bal oldali beadása után Kouemaha a hosszú oldalon érkezett, de közeli fejesét Balogh kiütötte.

22. perc: megszerezte a vezetést a Debrecen! A büntetőterületen belül Sztojkov sarkazott Sidibe elé, aki egy csel után 10 méterről a jobb alsóba helyezett (1-0).

35. perc: Dombi hozta játékba a baloldalon felfutó Leandrót, akinek 18 méterről leadott lövését Postrk kiütötte, az ismétlést pedig a debreceni játékos a kapu mellé lőtte.

50. perc: két gólra nőtt a hazai előny! Dzsudzsák bal oldali beadása után Sidibe 11 méterről leadott lövése Filóról még kipattant, de a szenegáli csatár másodszorra közelről már nem hibázott (2-0).

66. perc: formás hazai támadás végén Dzsudzsák beadását Postrk szedte fel a berobbanó Sztojkov elől.

84. perc: Zsolnai ugratta ki jó labdával Tchanat, de Postrk szenzációs vetődéssel mentett a debreceni csatár elől.

86. perc: Megyesi távoli próbálkozását fogta biztosan Balogh.

Az első percektől élvezetes játékot produkáltak a csapatok, a hazaiak a félidő derekán a vezetést is megszerezték. A továbbiakban több lehetősége is volt a Debrecennek az előny növelésére, de újabb gólt nem tudott elérni a szórványos ellentámadásokat vezető tatabányaiak ellen.

A szünet után gyors találatának köszönhetően már öt perc elteltével két góllal vezetett a hajdúsági gárda, majd ezt követően is nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját. A Tatabánya ebben a játékrészben már nem tudott veszélyes helyzeteket kialakítani, így végül teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a bajnokcsapat.

Mobilpress