Vágólapra másolva!
A Bayern München labdarúgócsapata csütörtökön visszavonta fellebbezését, amelyet Oliver Kahn egy Bajnokok Ligája-meccsre szóló eltiltása ellen nyújtott be.

"A csapat nyugodt felkészülése érdekében, a kapussal előzetesen egyeztetve hoztuk meg ezt a döntést" - olvasható a bajor klub közleményében.

Az európai szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága hétfőn, egy nappal a müncheniek AC Milan elleni idegenbeli BL-meccse előtt ült volna össze. A tárgyalásra beidézték Kahnt is.

Ottmar Hitzfeld vezetőedző szerint sem a csapat, sem Kahn nem tudott volna megfelelően készülni a mérkőzésre, ha előtte egy nappal meg kellett volna jelennie az UEFA illetékes testülete előtt.

"A szezon egyik legfontosabb meccsére nem lehet úgy készülni, hogy egy nappal előtte Oliverrel együtt elhagyjuk a csapatot" - mondta Hitzfeld. "Michael Rensing is kiváló kapus, többször remekül helyettesítette Kahnt, ezúttal is nyugodt szívvel állítom őt a kapuba."

Kahnt a március 7-ei, Real Madrid elleni BL-visszavágó után sorsolták ki a meccset követő doppingvizsgálatra. A kapus csak több mint két óra elteltével tudott vizeletmintát adni, ekkor azonban a doppingellenőr nem tartózkodott a helyiségben, és ezért érvénytelennek minősítette a próbát.

A kapuvédő a doppingellenőrt szidalmazva a vizeletet tartalmazó kémcsövet a WC-be hajította, amely összetört, tartalma az UEFA-ellenőr ruháját és iratait is beszennyezte. Tettéért a hálóőr egy találkozóra szóló eltiltást kapott: az indoklás szerint azért, mert a lefújás után, megszegve a szigorú előírásokat, előbb az öltözőbe ment és csak utána a doppingvizsgálatnak helyet adó helyiségbe.