Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy Romario már szerdán megszerzi ezredik gólját: a brazilok veterán labdarúgójának a vasárnap elért három találattal együtt már csupán kettő hiányzik az álomhatár eléréséhez. A Vasco da Gama 41 esztendős támadója a brazil kupában a Gama együttese ellen lép pályára, és bombaformában van.

"Csatár vagyok, az a dolgom, hogy bevegyem az ellenfelek hálóját" - nyilatkozta sokat sejtetően Romario.

A Mané Garrincháról, minden idők egyik legjobb brazil labdazsonglőrjéről elnevezett stadionban nagy a készülődés: az összes belépő elkelt és az összecsapáson valószínűleg ott lesz Luiz Inácio Lula da Silva államfő, valamint más helybéli notabilitások.

Amennyiben Romario eléri az álomhatárt, akkor a futballtörténelemben másodikként válik "ezredessé" Pelé után. A honfitárs Fekete Gyöngyszem máig az egyedüli labdarúgó, aki pályafutása alatt ezernél többször volt eredményes.

Igaz, több helyi lap is megemlíti, hogy mégsem Pelé volt, aki áttörte az ezres határt, mert Arthur Friedenreich 1329 góllal fejezte be pályafutását. A Tigrisnek becézett brazil csillag 1935-ben 43 esztendősen vonult vissza, és többek között a Flamengóban és a Sao Paolo együttesében szerepelt.

Forrás: [origo]

Ronaldo és Romario "archív gólöröme"

A válogatottal 1994-ben világbajnok, Brazílián kívül több európai klubcsapatban is megfordult Romario futballkarrierje 1985-ben a Vascóban indult.