Vágólapra másolva!
Igazgatósági ülést tartottak hétfő este a Real Madrid labdarúgócsapatánál, s ezen megerősítették posztján Fabio Capello vezetőedzőt.

"A jelenlegi helyzet folytonosságot és stabilitást igényel" - közölte az irányító testület indoklását Miguel Angel Arroyo, a klub szóvivője.

A tanácskozás összehívására azért volt szükség, mert a királyi gárda eredményei elmaradnak a várakozástól, a mostani bajnokságban már hétszer kapott ki, legutóbb vasárnap, a Bernabeu-stadionban a tabellán 18. Levantétől 1-0-ra.

A szóvivő azt mondta, hogy az igazgatóság bizalma töretlen a vezető iránt, és a klub irányítóinak álláspontja szerint csakis Capello képes megújítani a csapatot.

A legutóbbi kudarcot követően sok szurkoló Ramon Calderón elnök és Fabio Capello távozását követelte. A Marca című sportlap weboldalán szavazást szerveztek, hétfő estig közel 160 ezer szurkoló mondott véleményt, közülük 22 százaléknyian úgy vélték, hogy a jelenlegi helyzetért Capello, 17 százaléknyian úgy, hogy Calderón a felelős, 12 százalékuk szerint leginkább a játékosok hibáztathatók, 47 százalék pedig azon az állásponton van, hogy együttesen tehetnek a várakozástól elmaradó szereplésről.

Pedrag Mijatovic klubigazgató, aki a szóvivő mellett ott volt a hétfő esti sajtótájékoztatón, türelmet kért, és szólt a problémás ügyekről: "Capello nem dobta ki Ronaldót. Ez közös döntés volt: nem azt nyújtotta, amit elvártunk tőle. Beckham úgy döntött, az Egyesült Államokban akar játszani, ezzel lehetővé tette számunkra, hogy fiatal tehetségeket is bedobjunk a mély vízbe. Cassano más eset: tiszteletlen volt a vezetőedzővel, ezért lépnünk kellett" - mondta Mijatovic.

A Real Madrid 21 forduló után a negyedik a bajnokságban, a spanyol kupából pedig már kiesett. A Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős, a negyeddöntőbe kerülésért a Bayern Münchennel játszik.