Vágólapra másolva!
Supka Attila, a DVSC-TEVA vezetőedzője kicsit csalódott volt a macedón Rabotnicki Skopje elleni 1-1-es szerda esti döntetlen után, ám úgy érzi, együttese van olyan jó, hogy idegenben harcolja ki a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. A Loki-gól szerzője, Zsolnai Róbert szerint a hibákból tanulni kell, és akkor továbbmehet a magyar bajnok.

"Természetesen nem vagyok elégedett az eredménnyel. Azt tudtuk, hogy egy jól szervezett csapattal vesszük fel a küzdelmet, és ez be is igazolódott: sok veszélyes kontrát vezettek a macedónok. Az utolsó tizenöt percben mindent egy lapra feltéve próbálkoztunk, de a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni, így nem nyertünk. A továbbjutás kérdése még korántsem dőlt el, ötven-ötven százalék esélyt adok mindkét együttesnek. Idegenben is ki tudjuk harcolni a harmadik kört" - mondta Supka.

Az egyetlen hazai találat szerzője, Zsolnai Róbert - aki nyáron Kaposvárról érkezett Debrecenbe - felemásan fogalmazott. "Vegyes érzéseim vannak, az egyik szemem sír, a másik nevet. Örülök a gólomnak, de nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudtunk nyerni" - mondta a mérkőzés után a dvsc.hu-nak a szőke csatár. "A visszavágón mindent beleadunk, úgy lépünk pályára, hogy csak a győzelem az elfogadható. Számítottunk rá, hogy a Rabotnicki jól megszervezi játékát, hiszen nem egy rossz csapatról van szó. Nem volt bennünk az az átütőerő, hogy góllal tudjuk befejezni támadásainkat. Előttem is adódtak lehetőségek, sajnos csak egyszer éltem vele. Úgy gondolom, a hibákból lehet tanulni, a visszavágón sokkal céltudatosabban kell játszanunk, jobban kell koncentrálnunk. Minden bizonnyal ugyanezt a taktikát játsszák majd hazai pályán is a macedónok, nem hiszem, hogy kockáztatnának. A kontráik most is nagyon veszélyesek voltak, és szerintem így lesz jövő hét szerdán is. "

Zsolnai Róbert alighogy beilleszkedett a csapatba, pályafutása máris egy Szuperkupa-győzelemmel gazdagodott, majd az első nemzetközi mérkőzésén góllal mutatkozott be. A csatár ennek ellenére nem elégedett. "Nem vagyok igazán telhetetlen, de elégedett sem. A játékomon van még mit javítani, és erőnlétileg is fel kell vennem a versenyt a többiekkel. Ahogy korábban már nyilatkoztam, az első hetek fizikailag eléggé megviseltek, de úgy érzem, jó úton haladok, és lassan utolérem magamat."

A macedón BL-ellenfél edzője, Gjorgi Jovanovski felhőtlenebbnek tűnt Supkánál: "A nagy melegben jó mérkőzést játszottak a csapatok. Elégedett vagyok a látottakkal, azonban a továbbjutást az otthoni összecsapás fogja eldönteni. Nem számítok könnyű csatára."

A jövő szerdai visszavágón a DVSC-TEVA együttesének támadnia kell, mert jelenleg a Rabotnicki áll továbbjutásra. A magyar bajnokot várhatóan több száz szurkolója fogja elkísérni.

[origo] / (MTI)