Vágólapra másolva!
Az elmúlt években egyre több egyesület küzd anyagi problémákkal, nem egy klubnál előfordult, hogy a focisták csak késve kapták meg a bérüket, sőt, már felmerült az NBA-hez hasonló fizetési sapka bevezetése is, ami persze nem nagyon tetszett a játékosoknak. Néhány esztendeje a labdarúgók így minden bizonnyal éreztek némi szimpátiát a török Antalyaspor futballistái és különösen az angolai Boelua Lokoli iránt.

Történt ugyanis, hogy az antalyai klub vezetősége kissé elkésett a prémiumok kifizetésével, olyannyira, hogy még az előző szezon teljesítménye alapján megérdemelt pénzösszegeket sem fizették ki. A klub futballistái válaszlépésként figyelmeztető sztrájkot tartottak, és több edzést is szabotáltak, sőt, kijelentették, hogy az utolsó fordulóban nem hajlandóak pályára lépni.

Ez kapóra jött a tulajdonosoknak, akik erre pénzbüntetést szabtak ki a keret valamennyi tagjára: először az edzés megtagadása miatt, majd pedig azért, mert a focisták egy petíciót nyújtottak át a sajtónak, amelyben az elnökség tevékenységét kritizálták. A futballisták később mégis úgy döntöttek, hogy pályára lépnek az utolsó fordulóban, ám a megszokott piros-fehér mez helyett tiltakozásul fekete szerelésben jelentek meg, ezért is büntetést kaptak. Egyes focisták büntetése ekkor már körülbelül 25 ezer fontra rúgott, amivel a vezetőségnek majd 60 százalékkal sikerült lecsökkenteni az adósságát.

A legrosszabbul azonban kétségtelenül a gárda angolai légiósa, Lokoli járt. A csatár a nyáron szerződött a klubhoz, és olyan szerződést kötött, amelynek értelmében meccsenként 350 fontot kap kézhez. Igen ám, de végül csak két találkozón vetették be, vagyis összesen hétszáz fontot keresett. A rá kiszabott pénzbüntetés viszont elérte a 16 ezer fontot, ami azt jelenti, hogy szerencsétlen futballistának nem kis pénzt kellene befizetnie a klubkasszába. És ráadásul még szabadlistára is tették...