Vágólapra másolva!

Pályázatot írtak ki a csapatba kerülésre

Az alkalmi bajnokságokban nemegyszer előfordul, hogy az egyik csapatból nem jelenik meg az összes focista, így a gárdát a szurkolók közül egészíti ki valaki. Gondolhatnánk, hogy ilyen a profik között nem fordulhat elő, de néhány éve az angol másodosztályban szereplő Preston North Endnél és Bury FC-nél is úgy gondolták: adjuk meg a drukkereknek is az esélyt arra, hogy pályára lépjenek az együttesben.

Mindezt persze nem ingyen gondolták, így mindkét egyesület pályázatot írt ki: az a szurkoló, aki a legtöbbet ajánlja, hivatalosan is helyet kap a játékoskeretben, lesz mezszáma, rajta lesz a csapatfotón, és benevezik a következő idényre. Ezen kívül ingyenes szezonbérletet kap, és neve benne lesz minden műsorfüzetben is. Na és persze még az is előfordulhat, hogy pályára is léphet: sosem lehet tudni. Egy sérüléshullám esetén vagy a szezon vége felé, amikor az eredmény már a helyezés szempontjából teljesen lényegtelen, nem elképzelhetetlen, hogy a szerencsés nyertes helyet kap a kispadon, és az utolsó percekre be is cserélik.

Érdeklődésben mindenesetre nem volt hiány. "Már az első napokban 94 ajánlat érkezett. Jómagam azt gondoltam, hogy maximum ezer fontot kasszírozhatunk, de a jelenlegi legmagasabb ajánlat 3500 font" - mesélte boldogan az ötletgazda, a Bury hivatalos honlapjának szerkesztője, Gordon Sawfleet.