Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgást beárnyékoló bundabotrány legújabb fejezeteként a rendőrség átkutatta a szövetség római irodáját, és eljárás indult többek között a Juventus, a Lazio, a Fiorentina vezetői, illetve a közelgő németországi világbajnokságra jelölt Massimo de Santis játékvezető, továbbá szövetségi alkalmazottak és újságírók ellen.

A vizsgálatokat már öt ügyészség folytatja, eddig 47 személy ellen indult eljárás, olasz lapértesülések szerint a rendőrség vizsgálja Gianluigi Buffonnak, a Juventus válogatott kapuvédőjének telefonbeszélgetéseit is. A hálóőr és három - egyelőre - meg nem nevezett játékostársa a Moggi által megszervezett eredményekre fogadott, ezzel a futballisták a becslések szerint évente 1,6-1,6 millió euróra tettek szert.

A nápolyi ügyészség neve elhallgatását kérő munkatársa elárulta, hogy az előző szezonból a Juventus 38 bajnokija közül 29-ről feltételezik, hogy manipulált eredmény született. Luciano Moggi, a Juventus csütörtökön lemondott főigazgatója ellen 2400 oldalas vádirat készült.

Az ügy előzménye, hogy Luciano Moggi, a Juventus távozó főigazgatója a vád szerint "megrendelte" a klub mérkőzéseire a bírókat, és ebben többen segítettek neki. Amint terebélyesedik az ügy, egyre többen mondanak le. Már megtette ezt a torinói csapat elnöksége és az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, Franco Carraro is. A rendőrség mellett az olasz és az európai szövetség, valamint az ügyészség is nyomoz.

Ha bebizonyosodik a torinói klub bűnössége, a Juventus elveszti az előző idényben nyert bajnoki aranyérmét, sőt, akár ki is zárhatják az élvonalból. Különös pikantériája az esetnek, hogy a csapat vasárnap bajnok lehet, amennyiben legalább egy pontot szerez a Reggina ellen, vagy ha az AC Milan nem győzi le az AS Romát.