Vágólapra másolva!
Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a piskótatallér nevezetű édesség, amely különféle gyümölcsökkel ízesítve kapható - Nagy-Britanniában viszont évek óta ez az egyik legkedveltebb teasütemény, és manapság a futballisták is egyre inkább rákapnak erre a finomságra.

Skóciában például az éles szemű újságírók felfigyeltek arra, hogy az egyik szezonban első hét bajnokiján pontot sem veszített Hearts FC játékosai a mérkőzések után rendszeresen ezt a finomságot (egészen pontosan a narancsízesítésűt) majszolják - lehet, hogy ez a gárda sikereinek titka?

A klub erőnléti edzője, Tom Ritchie mindenesetre logikus magyarázatot adott a jelenségre. "A focistáknak legalább hat gramm szénhidrátra van szükségük a mérkőzések után, lehetőleg minél hamarabb, ezért adunk nekik a sütiből. Biztos vagyok benne, hogy ennek semmi jelentősége nincsen az eredmények szempontjából, de hogy nem is árt, az biztos - ráadásul nagyon finom!"

A példa - és a csokibevonat - persze ragadós, hiszen a a Bolton Wanderers is hasonló módszerhez folyamodott. A klub történetének első nemzetközi kupamérkőzését játszotta a bolgár Lokomotiv Plovdiv ellen, és az egyesület a kekszet gyártó céghez fordult, amely Bolton számára egy speciális sütikollekciót gyártott, a Wanderers emblémájával ékesített dobozokban. A focisták itt már a szünetben magukhoz vehették az édességet, és a jelek szerint a piskótatallér megtette a hatását, elvégre a boltoniak a mérkőzés hajrájában fordítva 2-1-re megnyerték az összecsapást.