Vágólapra másolva!

K1-sztár a futballpályán

Nagyobb komolysággal érdemes kezelni a horvát Mirko Filipovicot, aki a küzdősportok kedvelői számára minden bizonnyal ismertnek számít, hiszen az egykori rendőr és kommandós, aki éppen ezért a Cro-Cop becenévre hallgat, a K1 nevezetű, keménységéről híres sportágban kifejezetten nagy név.

Filipovic ugyanakkor a labdarúgást is nagyon kedveli, olyannyira, hogy kedvenc klubjának, a Cibalia Vinkovcinak igazolt játékosa, sőt, az egyik szezonban két alkalommal pályára is lépett a másodosztályban!

A 105 kilogrammos bunyós tavaly is a keret tagjának számított, hiszen maga is egy fontos meccsre készült: az orosz Fjodor Emaljanyenkóval csapott össze az MMA nevű szervezet világbajnoki címéért. A futballpályán így csak ezután lehetett őt látni, bár Filipovic tisztában van azzal, hogy ebben a sportágban azért nem tartozik a legjobbak közé.

"Az egyetlen módja, hogy gólt szerezzek a horvát bajnokságban, ha lefizetem az ellenfeleket" - nyilatkozta Cro-Cop. Lehet, hogy ha megfenyegeti őket, akkor sikeresebb lenne...