Vágólapra másolva!
Nemzetközi összefogás indult a Ferencváros labdarúgócsapatának megmentésére, az osztrák zöld-fehér testvérklub, a Rapid Wien ugyanis pólóárusításba fogott, hogy így támogassa a tradicionális magyar klubot. A jelszó: Mentsd meg a Ferencvárost!

"Sürgős segítségre van szüksége a magyar élcsapatnak" - áll a Rapid Wien fanclubjának hivatalos honlapján. Az osztrák bajnokság élvonalának sereghajtója a zöld-fehér testvérszínek összetartozásaként segélyakciót indított a Ferencváros megmentéséért.

A honlap arról számol be, hogy a Fradi a 2006-2007-es szezont csupán a másodosztályban kezdhette meg (noha korábban sohasem fordult elő, hogy ne a legjobbak között induljon), s az őszi szezon során nemcsak a hazai nézőszám triplázódott meg, de néha az is előfordult, hogy több szurkoló látogatott ki az Üllői útra, mint az aktuális forduló összes élvonalbeli mérkőzésére.

"A töretlen népszerűségnek örvendő kultuszcsapat szálka a szövetség szemében" - állítja a lap, hozzátéve, hogy a súlyos tartozások miatt az MLSZ további pontlevonást és büntetést helyezett kilátásba.

A Rapid Fans oldalon látható is a "Rettet Ferencváros" feliratú póló, amely 10 euróba kerül, Ausztriában 3, külföldre postázva 5 euró a plusz postaköltség.

A csapat mellett a helyi TomTomClub nevű lokál is beszállt a támogatók közé: ezen a héten csütörtöktől szombatig minden elfogyasztott "Jägermeister" után 50 centet fizet a Fradi-segélyalapba.