Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 13. fordulójának záró találkozóján a vendéglátó Honvéd közel egy félidőn át emberelőnyben futballozott, de csak gól nélküli döntetlent ért el a Paks ellen Csepelen. A kispestiek még nem nyertek, mióta Supka Attila a csapat edzője.

Borsodi Liga, 13. forduló:
Budapest Honvéd - Paks SE 0-0 (0-0)
Csepel, 500 néző
v.: Fábián M. (Kispál R., Farkas B.)
Honvéd: Miski - Schindler, Debreceni, Pomper, László A. - Genito (Koós, 65.), Dancs, Schrancz (Zana, 82.), Vincze Z. - Disztl D. (Dobos, 46.), Hercegfalvi.
Paks: Kovács A. - Molnár Z., Salamon, Horváth S., Barics - Zováth, Tamási - Kiss T. (Varga L., 89.), Buzás (Böde, 86.), Báló (Kóczián, 72.) - Belényesi.
sárga lap: Dobos (47.), Dancs (64.), illetve Tamási (30., 46.), Kóczián (77.)
kiállítva: Tamási (46.)

7. perc: Vincze bal oldali beadása után Disztl a vendégek kapusát megelőzve fejelt a felső lécre.

20. perc: szép támadás végén Schrancz jobb oldali beadását Disztl nagy helyzetben fejelte a kapu fölé.

23. perc: Genito gurított a tizenhatos vonaláról vissza Dancs elé, akinek 20 méteres lövését bravúrral védte a paksi kapus.

24. perc: a vendégek jobb oldali szabadrúgása után Kiss elé került a labda, de a középpályás 10 méteres lövését Miski védeni tudta.

35. perc: Pomper 19 méteres szabadrúgása ment a kapu fölé.

46. perc: Hercegfalvit rántotta le Tamási, amiért megkapta második sárga lapját, ezért kiállította a játékvezető.

56. perc: a védők mögé beívelt labdát Hercegfalvi gurította középre a tizenhatoson belül, de Schrancz lövését biztosan fogta Kovács.

70. perc: egy kispestiek által eladott labda után Zováth passzolt Kisshez, de a paksi játékos lövését másodjára fogta Miski.

92. perc: a vendégek rövid felszabadítása után Pomper lövésébe Koós tette bele a lábát az ötösön, de Kovács könnyedén védett.

Az első húsz percben nyomasztó fölényben játszottak a kispestiek, akik előtt ebben az időben több gólszerzési lehetőség is akadt, de nem sikerült a hálóba találniuk. Az utolsó húsz percben kijöttek a szorításból a vendégek, de néhány próbálkozástól eltekintve nem tudtak zavart kelteni a hazai védelemben.

A szünet után azonnal emberhátrányba kerültek a paksiak, de ez sem hozott javulást a hazaiak játékában. Továbbra is lassan, körülményesen játszott a Honvéd, és csak elvétve tudott helyzetbe kerülni a vendégek kapuja előtt, így végül a tíz emberrel játszó Paks egy ponttal távozhatott a fővárosból.

(Mobilpress)