Vágólapra másolva!
Nehezen, de begyűjtötte a három pontot az Újpest a Tatabánya ellen a labdarúgó Borsodi Liga 13. fordulójának pénteki nyitómeccsén.

Borsodi Liga, 13. forduló:
Újpest - Tatabánya 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző
vezette: Solymosi (Szalai, Takács)
Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Böjte, Mészáros - Korcsmár (Kőhalmi, 65.), Erős K., Tóth B. - Rajczi, Sándor Gy. (Tisza T., 66.), Kovács Z. (Gulyás M., 79.)
Tatabánya: Polekszics - Kerényi, Bakracs, Filó, Megyesi - Rajnay, Gulyás G., Jezdimirovics (Mile, 81.), Necas (Dombai, 90.) - Hajdu (Simon, 86.), Ndjojo
gól: Tisza (71.), Kőhalmi (90.)
piros lap: Ndjojo (75.)
sárga lap: Vaskó (55.), ill. Necas (27.), Rajnay (41.), Gulyás (69.)

25. perc: Vaskó rosszul passzolt haza kapusának a tizenhatoson belül, Ndjojo lecsapott a labdára, de mind az ő lövését, mind Hajdu ismétlését védte Balajcza.

38. perc: Hajdu cselezte be magát a bal oldali alapvonalnál a tizenhatoson belülre, középreadása viszont elgurult az érkező csatárok előtt, így az újpestiek felszabadíthattak.

71. perc: Kőhalmi indítása után Tisza futotta le védőjét a jobb oldalon, majd 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

75. perc: Ndjojo letalpalta Kovács Zoltánt, a játékvezető azonnal kiállította a futballistát.

89. perc: gólpassz után gól: Kőhalmi Rajczi átadásából szerezte az Újpest második találatát (2-0).

Az első játékrészben meddő mezőnyfölényben játszott az Újpest, amely pontatlansága és kiismerhető játéka miatt nem tudott igazi helyzetbe kerülni. A vendégeknél érződött a két kameruni légiós hiánya, de így is előttük adódott a félidő két legnagyobb lehetősége.

A második félidőben sem változott a játék képe, a 22. születésnapját ünneplő Tisza Tibor és Kőhalmi András beállítása azonban nyerő húzásnak bizonyult Valére Billen részéről: Tisza góllal, Kőhalmi góllal és gólpasszal járult hozzá a lilák sikeréhez.

Mobilpress