Vágólapra másolva!
Tizenkilenc éves negatív sorozatot tört meg a Roma a Serie A 11. fordulójában, a fővárosi csapat 1987 óta nem tudott nyerni a Milan vendégeként, most sikerült, Francesco Totti két góljának köszönhetően. A nap másik találkozóját a Fiorentina a hajrában fordította a maga javára az Atalanta ellen.

A milánói rangadó hetedik percében Nesta rúgta ki a labdát a kapu elől, de pont Taddeihez került, aki középre emelt, ahol Totti szép mozdulattal, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt. Támadnia kellett a Milannak, és jöttek is előre a piros-feketék, de két esetben is megmentette a Romát a felső léc, előbb Seedorf bombája, majd Ricardo Oliveira lökete csattant a kapufán.

Gilardino közeli pörgetésénél Doninak kellett védenie, mint ahogy a félidő végén is a Farkasok kapusa nyert párharcot Kakával szemben. A vállalkozó kedv a szünet után sem lankadt, Oliveira kétszer is próbálkozott, aztán Seedorf lövése zúgott el a bal kapufa mellett, a túloldalon Totti kísérletét tolta ki Dida.

Az 56. percben sikerrel járt a Milan, Brocchi - aki a hétközi, Brescia elleni kupameccsen is pazar gólt szerzett - futtából tett rá egy lekészített labdát 26 méterről, ami kifelé kanyarodott, és végül a bal alsóban pihent meg. Pár perc zavarodottság után magához tért a fővárosi alakulat, amit jól jelez Aquilani léc alá tartó bombája, amit Dida tornászott fölé, majd Totti jobb kapufát forgácsoló lökete.

A 83. percben eldőlt a meccs, Seedorf vesztette el a labdát a saját térfelén, Aquilani brilliáns passzal játszotta meg Mancinit, aki középre emelt, és Totti három méterről a hálóba bólintott. A végén még Inzaghi szerzett egy lesgólt, de ez nem változtatott a tényen, hogy a Milan az elmúlt öt bajnokijából négyet elvesztett.

A nap másik mérkőzésén az újonc Atalanta vezetést szerzett Firenzében, amit Mutu gyorsan eltűntetett, de a három pont sorsa csak az utolsó percekben dőlt el, Pazzini duplájának köszönhetően.

Serie A, 11. forduló:
Milan - Roma 1-2 (0-1)
gól:
Brocchi (56.), illetve Totti (7., 83.)

Fiorentina - Atalanta 3-1 (1-1)
gól: Mutu (27.), Pazzini (89., 95.), illetve Migliaccio (26.)